home a/s

At flytte hjemmefra: let eller svært?

Del

Hvert år flytter ca. 90.000 unge mellem 15 og 29 år hjemmefra. Væk fra mors vaskeri, vaner og vante omgivelser og hen til regninger, ansvar og et tomt køleskab

Hvert år flytter ca. 90.000 unge hjemmefra. Foto: Palle Skov
Hvert år flytter ca. 90.000 unge hjemmefra. Foto: Palle Skov

Særligt sommerperioden og starten af efteråret er populære flytte-måneder for de mange unge, der enten er studerende eller kommende studerende. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ca. 18.000 kommende studerende flyttede mellem 1. august og 31. oktober sidste år.

I år ser også ud til at blive et travlt flytteår, da næstflest unge nogensinde er optaget på et videregående studie, fortæller ejendomsmæglerkæden Home, der også møder en del unge og deres forældre på boligjagt.

At flytte hjemmefra kan virke som noget af en mundfuld, men følelsesmæssigt er det for over halvdelen slet ikke så slemt. Det viser en spørgeundersøgelse gennemført af analyseinstituttet YouGov for Home i forbindelse med udgivelsen af bogen ’Giv det bedste videre’.

I analysen, hvor mere end 1.000 unge mellem 18 og 25 år har deltaget, svarer 52 %, at de rent følelsesmæssigt havde det ’let’ eller endda ’meget let’ ved at flytte væk til et nyt hjem.

Dertil svarer 25 % neutralt, at de ’hverken havde det let eller svært’ ved at flytte hjemmefra.

At savne de små ting

Selvom over halvdelen af de unge finder det let at flytte hjemmefra, er det ikke det samme som, at alt er lige let. Savn kan være en af de lidt tungere flyttekasser, der kan gøre det svært at flytte, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker og senior kommunikationskonsulent hos Home.

I undersøgelsen nævnes flere eksempler på ting og situationer, som kan fremkalde savn. Det kan være alt fra at se fodbold med sin far, omgivelser af natur og frihed samt den stabilitet man ofte har, når man bor hjemme.

Case: At finde sit eget tempo i flytningen
Anna flyttede gradvist hjemmefra, da hun rykkede videre i en lejlighed

At flytte hjemmefra kan også gøres i forskellige tempi, for at gøre det så let som muligt. For nogle unge flyttes alle ting samtidigt fra barndomsværelset til den lille studiebolig, mens det for andre kan være over flere etaper.

I bogen ’Giv det bedste videre’ interviewes den dengang 22-årige Anna Hinge. For hende fungerede en flydende overgang fra hendes gamle til nye hjem bedst. Hun flyttede hjemmefra på deltid, så hun skiftevis var i sin nye lejlighed og hjemme ved sin mor og lillebror.

Annas flytning er langt fra unik. I homes undersøgelser fremgår det, at der er flere unge, der kæmper med det samme. Det tyder på, at mange unge har det rigtig godt derhjemme hos deres forældre. Det er der ingen fiasko i. Med tiden bliver det bedre, hedder det i bogen.

Efter at have oplevet det på egen krop råder Anna andre til at flytte i deres eget tempo.

Hvis jeg skulle give et godt råd til andre, der skal flytte hjemmefra, så er det at gøre det gradvist, hvis man kan, nævner Anna.

Hvis du er en af de 90.000 unge, der i år flytter hjemmefra, kan både du og din familie finde gode råd i bogen ’Giv det bedste videre’. Bogen kan både hjælpe dig, som finder overgangen fra mors vaskeri, vaner og vante omgivelser let - men også dig, der har brug for at få et par råd med på vejen, inden den sidste flyttekasse lukkes. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hvert år flytter ca. 90.000 unge hjemmefra. Foto: Palle Skov
Hvert år flytter ca. 90.000 unge hjemmefra. Foto: Palle Skov
Download
Download
Anna Hinge fandt sit eget tempo i flytningen
Anna Hinge fandt sit eget tempo i flytningen
Download

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 181 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2021.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum