Mellemfolkeligt Samvirke

Asylsøgere går i fakkeloptog for børn i centrene

Del

Lørdag går asylansøgere i fakkeloptog for at gøre opmærksom på de hårde vilkår for børn i asylcentrene.

Uendelige ventetider og ubærlig uvished. Livet som barn på danske asylcentre er barskt.

Børnene på landets asylcentre lider i højere grad af fx hovedpine og mavepine, de er mere nervøse og har sværere ved at falde i søvn.

Alligevel sidder mange børn i årevis på asylcentrene. Derfor går asylsøgende børn, unge og forældre nu forrest i et fakkeloptog for bedre forhold for børn i asylsystemet.

Det foregår lørdag den 16. dec. kl. 15:00-17:00 i København.


Fakkeloptoget går fra Israels plads kl. 15.00, og er på Rådhuspladsen fra kl. 16.00.


Læs om arrangement på Facebook


”Formålet med optoget er at skabe opmærksomhed om forholdene for børn, unge og familier i det danske asylsystem blandt den danske befolkning og beslutningstagere og motivere til forandring. For Trampolinhuset er det desuden vigtigt, at Folkebevægelsen og fakkeloptoget sikrer familierne en platform for at tale deres egen sag,” siger Tone Olaf Nielsen, medstifter af flygtningemedborgerhuset Trampolinhuset og initiativtager til Folkebevægelsen for asylbørns fremtid.


Der bor ca. 3.000 børn under 18 år på de danske asylcentre. En række organisationer støtter op omkring fakkeloptoget – bl.a. Mellemfolkeligt Samvirke.


”Vi ved, at børn er de allermest sårbare i asylsystemet. Og derfor har vi en medmenneskelig forpligtelse til at tale deres sag. Nogle børn har levet hele deres barndom i et asylcenter – selvom vi ved, at det er umenneskeligt hårdt for børn at bo på netop asylcentre. Det skriger på forandring,” siger Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Mellemfolkeligt Samvirke støtter bl.a. familier på danske asylcentre.

FN’s Børnekomité har i en nylig rapport kritiseret Danmarks behandling af asylsøgende børn og er kommet med en række konkrete henstillinger til den danske stat.
(Læs rapporten)


Folkebevægelsen for asylbørns fremtid blev stiftet i efteråret 2017, da asylsøgende børn, unge, uledsagede mindreårige og børnefamilier i det danske asylsystem bad flygtningemedborgerhuset Trampolinhuset om hjælp til at skabe opmærksomhed om deres vilkår.

Kontakter

Pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke, Ulrik Norup Jørgensen på 2825 7976

Information om Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke
Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
2200 København N

7731 0000https://www.ms.dk/

Mellefolkeligt Samvirke

Kæmper for menneskers rettigheder verden over, så de kan være med til at opbygge demokratiske og bæredygtige samfund. Samtidig kæmper vi i Danmark og EU for politiske beslutninger, der tager højde for udviklingen i fattige dele af verden.