ATP

Astrid Cederholm Schaadt er ny skattechef i ATP

Del

ATP har ansat Astrid Cederholm Schaadt som ny skattechef. Hun har i mere end 15 år arbejdet med skat som chef og specialist i en række af Danmarks største virksomheder, senest som chef for Corporate Tax og Transfer Pricing i Danske Bank.

Astrid Cederholm Schaadt skal sikre, at ATP leverer på de høje standarder inden for ansvarlig skatteadfærd, som selskabet er drevet af, herunder at udvikle det skattekodeks, som ATP i 2019 satte sig i spidsen for at formulere sammen med tre andre danske pensionsselskaber. Skattekodekset er siden blevet tiltrådt af yderligere 13 selskaber og fonde.

”Jeg glæder mig meget til at starte i ATP, som igennem mange år har gået forrest i pensionsbranchens arbejde med at formulere og føre en ambitiøs skattepolitik. ATP arbejder ud fra nogle klare værdier om at slå ned på aggressiv skatteplanlægning. Skat er en vigtig parameter, når man investerer, og jeg ser frem til at bygge videre på den platform hos Danmarks største investor,” siger Astrid Cederholm Schaadt.

Skat er en mærkesag i ATP

ATP’s skattepolitik fokuserer på fire ting: at sikre korrekt skattebetaling, at reducere skatterisici, at formulere klare forventninger til eksterne forvaltere, medinvestorer og virksomheder og at arbejde for øget transparens på skatteområdet. ATP arbejder for, at de penge, som investeres, bliver investeret inden for rammerne af ATP’s skattepolitik, så der bliver betalt den korrekte skat af de penge, som danskerne indbetaler til ATP.

43-årige Astrid Cederholm Schaadt bliver en del af ledergruppen i ATP’s Pension & Investment-afdeling med reference til COO Kenneth Hallum Knudsen. Han glæder sig over at have fået en faglig kapacitet om bord.

”ATP spiller en væsentlig rolle i det danske samfund, og det forpligter - også på skatteområdet. Ansvarlig skat og transparens er mærkesager for ATP som investor og som samfundsaktør, og jeg er overbevist om, at Astrid bliver et aktiv for ATP med sin omfattende erfaring, og jeg er glad for, at hun skal stå i spidsen for at bygge vores nye skatteteam op,” siger Kenneth Hallum Knudsen.

Astrid Cederholm Schaadt har siden 2018 været leder af Danske Banks afdeling for Corporate Tax og Transfer Pricing. Inden da var hun skatterådgiver og -specialist i ISS, Haldor Topsøe og KPMG.

Hun starter i ATP den 16. maj 2022 og afløser Lars Toft, der skifter til advokatfirmaet Plesner.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 947 mia. kr. (pr. 31.12. 2021) Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 300 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

Ny kortfilm skal hjælpe kommende forældre med at forstå de nye barselsregler24.6.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra 2. august kommer der nye barselsregler, og nu har Udbetaling Danmark lavet en kort animeret film, der skal gøre det nemmere for kommende forældre at orientere sig om reglerne. Reglerne betyder bl.a., at forældre, der bor sammen ved barnets fødsel og som opfylder betingelserne for at få barselsdagpenge, begge som udgangspunkt kan søge om 24 ugers orlov med barselsdagpenge efter fødslen. Ønsker forældrene en anden fordeling, kan de overdrage forskellige dele af orloven til hinanden. Se filmen på www.borger.dk/barsel-loenmodtager og læs om de nye barselsregler på www.borger.dk/barsel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum