Astma-Allergi Danmark

Astmaskole skal hjælpe forældre til astmabørn

Del

Astma er den hyppigste kroniske sygdom blandt danske børn. Heldigvis kan de fleste børn leve et ligeså aktivt liv som andre børn, hvis de er velbehandlede. Brug en aften på at få viden og udveksle erfaringer, når Astma-Allergi Danmark for første gang afholder Astmaskole for forældre.

Nu kan forældre til børn med astma komme gratis med på astmaskole. Foto: Colourbox
Nu kan forældre til børn med astma komme gratis med på astmaskole. Foto: Colourbox

Det skønnes, at mellem 7-10 % af alle skolebørn i Danmark lider af astma. Hvis sygdommen ikke er ordentligt behandlet, og der ikke tages hånd om de faktorer, der har betydning for astma, kan den give symptomer i hverdagen og hindre barnet i at leve et aktivt børneliv på lige fod med kammeraterne.

For første gang afholder Astma-Allergi Danmark Astmaskole, hvor forældre kan få mere viden om astma og blive bedre til at kunne håndtere sit barns sygdom. Der vil være information om symptomer på astma, hvordan diagnosen stilles og om behandling og triggerfaktorer – både det, der kan give allergi, og det der kan irritere børns følsomme luftveje.  

"Astmaskoler har længe været efterspurgt blandt forældre til astmabørn, og vi er rigtig glade for kunne tilbyde det. Vi håber, at forældrene får ny viden og gode råd til at kunne hjælpe deres barn med at få en så god hverdag som muligt," siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Undervisning af erfaren børnelæge

Astmaskolen er for forældre til børn mellem 4-12 år, der lider af astma. Det foregår på en hverdagsaften i Aarhus og København, og det er gratis at deltage.

Deltagerne får undervisning af den erfarne overlæge og børnelæge Lone Agertoft fra H.C. Andersen Børnehospital, Odense Universitetshospital, som er specialiseret i at behandle børn med astma.

I løbet af aftenen vil der blive mulighed for at stille spørgsmål, få rådgivning hos Astma-Allergi Danmark og danne netværk med de andre forældre.

Kurset er gratis, men tilmelding er nødvendig: https://www.astma-allergi.dk/astmaskole-for-foraeldre

Astmaskolerne er muliggjort af et sponsorat fra Lemvigh-Müller Fonden.

Hvor og hvornår afholdes Astmaskole for forældre?

  • Aarhus            23. januar 2018 kl. 17.30-20.30.

                                  Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus.

  • København       6. februar 2019 kl. 17.30-20.30.

                                  IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for yderligere oplysninger:
Anne Holm Hansen
vicedirektør i Astma-Allergi Danmark
tlf. 20 82 25 76

Billeder

Nu kan forældre til børn med astma komme gratis med på astmaskole. Foto: Colourbox
Nu kan forældre til børn med astma komme gratis med på astmaskole. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum