Det Kongelige Teater

Askepot på Det Kongelige Teater

Del

Rossinis vidunderligt livsbekræftende fortælling om Askepot kan ses på Det Kongelige Teater med et internationalt cast som afsender på nogle af de mest berømte operaarier

Rossinis morsomme opera Barberen i Sevilla kunne opleves i 2011 på Danmarksturné med Den Jyske Opera. Nu besøger Den Jyske Opera Gamle Scene med den livsbekræftende opera La cenerentola - på dansk Askepot - af den store, italienske komponist Rossini.Han skrev publikumsfavoritten Askepot som 25-årig i løbet af kun tre inspirerede og kreative uger. Han har behændigt taget handlingen fra eventyret om Askepot og erstattet den onde stedmor med en ond stedfar.

Eventyrets fe-gudmor er blevet til en filosofisk lærer, og Askepot taber ikke en glassko, men et armbånd. Operaen byder på grimme søstre, en smuk prins, den elskelige kammertjener Dandini, og nogle af de mest imponerende arier inden for opera.

Det er en perfekt forestilling til en eventyrlig operaaften med fortryllende musik og et internationalt cast dirigeret af italienske Manlio Benzi.

Opføres på italiensk med danske overtekster.

Premiere: Alsion, Sønderborg 7. oktober 2016.

Det Kongelige Teater, Gamle Scene den 8. og 9. november kl.19.30

Medvirkende:
Askepot: Victoria Simmonds
Prins Ramiro: Leonardo Ferrando
Dandini: Aleksander Nohr
Don Magnifico: Yuri Kissin
Alidoro: Wojtek Gierlach
Clorinda: Christel Smith
Tisbe: Johanne Højlund
Iscenesættelse: Oliver Platt
Musikalsk ledelse: Manlio Benzi
Scenografi og kostumer: Neil Irish
Den Jyske Operas Kor
Copenhagen Phil

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum