Business Wire

ARTHUR-D.-LITTLE

Del

Arthur D. Little analyserer økonomisk påvirkning fra Nord Stream 2

En nylig rapport fra Arthur D. Little (ADL) – “The economic impact to Europe of the Nord Stream 2 Project” – analyserer den økonomiske effekt (jobskabelse og BNP) af det igangværende projekt med at bygge to nye gasrørledninger fra Rusland til Tyskland. Rapporten analyserer projektinvesteringen indtil slutningen af juli 2017 og konkluderer, at den totale økonomiske værdi for Den Europæiske Union (EU) udgør 5,15 milliarder EUR for bygning af rørledningerne. Endvidere vil investeringen skabe 31.000 fuldtidsjob i EU over fem år, hvilket bidrager med 2,25 milliarder i BNP i forskellige erhvervssektorer. For Danmark alene er det 70 millioner EUR svarende til over en halv milliard danske kroner og ca. 600 fuldtidsjob.

Nord Stream 2 er et større naturgas-infrastrukturprojekt, der sigter mod at tilføje projekteret transportkapacitet på 55 milliarder kubikmeter per år ud over de to eksisterende gasrørledninger i Østersøen. Formålet med det er at tilvejebringe en sikker og pålidelig måde til at eksportere gas til det europæiske marked, hvor efterspørgslen er stabil, men den lokale produktion falder, hvilket skaber et importunderskud, der skal opfyldes.

Målsætningen med ADL-undersøgelsen, der er bestilt af Nord Stream 2, er at forstå de direkte, indirekte og medførte effekter af projektet på den europæiske økonomi og på lande, hvor faktiske investeringer i rørledningen er blevet eller vil blive foretaget. Den vurderer ikke blot de effekter, der direkte relaterer til udførelsen af projektet, men også de økonomiske påvirkninger, det har på hele økonomien. Analysen er blevet foretaget ved hjælp af et økonomisk modelleringsværktøj (IMPLAN) baseret på tilgrundliggende statistiske databaser for forskellige økonomier.

De største økonomiske påvirkninger ses i lande, hvor større projektrelaterede konstruktionsaktiviteter finder sted som f.eks. Rusland, Tyskland, Finland og Sverige; lande, der traditionelt er forbundet med offshore olie- og gasindustri, der er vært for hovedparten af serviceudbydere – Holland, Storbritannien, Norge og Italien, og ved de større internationale serviceudbyderes hovedkvarterer.

I Danmark er Nord Stream 2’s totale økonomiske påvirkning 70 millioner EUR, hvilket er mere end 500 millioner kroner og vil skabe ca. 600 fuldtidsjob.

Michael Kruse, partner i ADL’s Energy & Utilities Practice , udtaler: ”På et tidspunkt, hvor olie- og gasindustrien oplever nedskæringer, demonstrerer denne rapport på transparent vis fordelene ved store energiinfrastruktursprojekter såsom Nord Stream 2.”.

Rapporten kan downloades her: www.adl.com/NordStream2impact

Contact:

ADL
Cate Bonthuys
+447746546773
cate@catalystcomms.co.uk

Link:

ClickThru

Information om Business Wire

Business Wire
Business Wire
101 California Street, 20th Floor
CA 94111 San Francisco

http://businesswire.com