PlanBørnefonden

Årsrapport: PlanBørnefonden sætter indsamlingsrekord

Del

På trods af den globale krise, har PlanBørnefonden i år sat indsamlingsrekord og skabt en markant vækst. Det giver mulighed for at hjælpe flere børn og unge end nogensinde. ”Vi har set at danskerne og vores donorer ikke blot har vist samfundssind men verdenssind og vi er meget taknemmelige”, siger bestyrelsesformand Stine Bosse.

PlanBørnefondens netop udgivne årsrapport taler sit tydelige sprog: På trods af en global pandemi, så har danskere og donerer ikke bare vist samfundssind - men verdenssind. PlanBørnefonden sætter nemlig indsamlingsrekord med et samlet resultat på 324,75 mio. kr. Det er en vækst på 17 procent i forhold til sidste år, og er det bedste resultat siden fusionen i 2018.

Udviklingen skyldes primært øgede projektindtægter fra både private fonde og institutionelle donorer samtidig med, at danskerne fortsat har vist deres støtte. Det giver mulighed for at hjælpe endnu flere udsatte børn og unge i verdens fattigste lande.

”Der skal lyde en kæmpe tak til vores donorer og sponsorer. De har vist en kæmpe velvilje og lyst til at bidrage til at hjælpe verdens mest udsatte mennesker – på trods af, at mange selv har været i krise herhjemme. Vi er meget taknemmelige over den store tillid” siger Stine Bosse, som er bestyrelsesformand i PlanBørnefonden.

Og støtten falder på et tørt sted: Behovet for hjælp er enormt efter en COVID-19-krise, hvor mange børn og unge ikke har haft mulighed for at komme i skole, og hvor vi har set stigninger i vold, teenagegraviditeter og børneægteskaber. Derfor er vi også stolte af, at hele 268,8 mio. kr. er gået til vores formålsbestemte arbejde.

”Vi befinder os lige nu i en situation, hvor udviklingen for første gang i årtier går den forkerte vej. Derfor er vi så taknemmelige for den store støtte, vi har oplevet. Og med den kommer også et stort ansvar. Derfor vil vi blive ved med at have et stort fokus på at skabe impact og værdi for vores penge”, siger Dorthe Petersen, administrerende direktør for PlanBørnefonden.

Ifølge bestyrelsesformand Stine Bosse er dette års resultat et bevis for, at fusionen mellem Plan og Børnefonden i 2018 har været en succes.

 ”Da vi planlagde fusionen i sin tid, var det netop ud fra ambitionen om at vokse og få mere skala på vores programmer, da vi kunne se, at det var nødvendigt for at kunne gøre en markant forskel i en verden præget af stigende ulighed og usikkerhed. Og det er det, vi nu kan se resultatet af samt at vi igennem det sidste år har fået skabt en endnu stærkere organisation.  Vi skal nu holde fokus og fortsætte denne rejse da behovet fortsat vil være stort”, afslutter Stine Bosse.

Resultatet gør PlanBørnefonden til en af de største primært privatfinansierede udviklings- og humanitære organisationer i Danmark.

Den fulde rapport findes her: https://planbornefonden.dk/aarsrapport/ 

Kontakter

Billeder

Information om PlanBørnefonden

PlanBørnefonden
PlanBørnefonden
Mimersgade 47, 4.
2200 København N

+45 70 22 12 11https://planbornefonden.dk

PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation. Vi er en del af Plan International, som arbejder i 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem drenge og piger

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum