Arnes pension koster arbejdspladser og investeringer i ejendomsbranchen
Aftalen om tidlig pension finansieres blandt andet med en helt ny lagerskat på ejendomme. Skatten vil betyde tab af arbejdspladser, færre nye boliginvesteringer og tage kapital fra klimarenoveringer, påpeger EjendomDanmark.
”Lagerskatten er et stød for ejendomsbranchen, der vil få konsekvenser for hele samfundet. Vi mangler for eksempel boliger i de store byer, men regeringens nye skat vil tage farten ud af både nybyggeri og renoveringer,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.
Ifølge aftalen skal ejendomsbranchen bidrage med 850 millioner til den tidlige pension, og hertil kommer nye administrative ekstraomkostninger.
Beregninger fra EjendomDanmark viser desuden, at skatten årligt vil koste 5,6 mia. kr. i færre investeringer samt 9000 arbejdspladser. Dertil kommer et tocifret milliardbeløb i værditab. Baggrunden for konsekvenserne er, at lagerskatten beskatter løbende værdistigninger, som skal tages fra et sted, og det bliver typisk driften.
”Branchen vil gerne sætte turbo på klimarenoveringerne, men den nye skat betyder, at vi kommer til at mangle kapital til den grønne omstilling. Det er samtidigt virkeligt ærgerligt, at regeringen insisterer på en ny skat, der vil koste arbejdspladser, når samfundet skriger på det modsatte,” siger Jannick Nytoft.
Store ekstraomkostninger
Administrationen af en ny skat i en tid uden fungerende ejendomsvurderinger kommer også til at koste både medarbejder- og økonomiske ressourcer. Det skyldes, at ejerne hvert år skal vurdere en ejendoms værdi – uanset om ejendommen er solgt eller ej.
”Skatten i sig selv er en tung byrde, men med de mange ekstra omkostninger tynger det endnu mere. Og jo mindre en virksomhed er, des sværere vil det være at skaffe den løbende kapital," siger Jannick Nytoft, der appellerer til regeringen om at finde en løsning, der bliver lettere at administrere for ejendomsbranchen.
Aftalen er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
Kontakter
Jannick NytoftAdm. direktør
Tlf:27112073jny@ejd.dkCecilie Lund VintherPressekonsulent
Tlf:21404675clv@ejd.dkInformation om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Politisk flertal enige om at sikre bedre muligheder for digital kommunikation mellem lejer og udlejer2.7.2025 11:16:25 CEST | Pressemeddelelse
Et politisk flertal bestående af Regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF er enige om at ændre lejeloven så digital kommunikation mellem lejer og udlejer i fremtiden bliver nemmere. EjendomDanmark har sammen med LLO længe samarbejdet med Social- og Boligministeriet for at finde en løsning.
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum