EjendomDanmark

Arnes pension koster arbejdspladser og investeringer i ejendomsbranchen

Del

Aftale om ret til tidlig pension er faldet på plads. Finansieringen hentes blandt andet i en ny skat rettet mod ejendomsbranchen, men den går ud over mulighederne for at investere og renovere, påpeger EjendomDanmark.

Aftalen om tidlig pension finansieres blandt andet med en helt ny lagerskat på ejendomme. Skatten vil betyde tab af arbejdspladser, færre nye boliginvesteringer og tage kapital fra klimarenoveringer, påpeger EjendomDanmark.

”Lagerskatten er et stød for ejendomsbranchen, der vil få konsekvenser for hele samfundet. Vi mangler for eksempel boliger i de store byer, men regeringens nye skat vil tage farten ud af både nybyggeri og renoveringer,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Ifølge aftalen skal ejendomsbranchen bidrage med 850 millioner til den tidlige pension, og hertil kommer nye administrative ekstraomkostninger.

Beregninger fra EjendomDanmark viser desuden, at skatten årligt vil koste 5,6 mia. kr. i færre investeringer samt 9000 arbejdspladser. Dertil kommer et tocifret milliardbeløb i værditab. Baggrunden for konsekvenserne er, at lagerskatten beskatter løbende værdistigninger, som skal tages fra et sted, og det bliver typisk driften.

”Branchen vil gerne sætte turbo på klimarenoveringerne, men den nye skat betyder, at vi kommer til at mangle kapital til den grønne omstilling. Det er samtidigt virkeligt ærgerligt, at regeringen insisterer på en ny skat, der vil koste arbejdspladser, når samfundet skriger på det modsatte,” siger Jannick Nytoft.

Store ekstraomkostninger

Administrationen af en ny skat i en tid uden fungerende ejendomsvurderinger kommer også til at koste både medarbejder- og økonomiske ressourcer. Det skyldes, at ejerne hvert år skal vurdere en ejendoms værdi – uanset om ejendommen er solgt eller ej.

”Skatten i sig selv er en tung byrde, men med de mange ekstra omkostninger tynger det endnu mere. Og jo mindre en virksomhed er, des sværere vil det være at skaffe den løbende kapital," siger Jannick Nytoft, der appellerer til regeringen om at finde en løsning, der bliver lettere at administrere for ejendomsbranchen.

Aftalen er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum