Zerion

Arla Foods Ingredients og ZERION indgår aftale om at sikre levering af Lacprodan® BLG som nøglekomponent i ZERIONs Dispersome®-teknologi

Del

Arla Foods Ingredients Group P/S (Arla), et datterselskab af Arla Foods amba, og medicinalvirksomheden Zerion ApS (ZERION) har indgået en aftale om levering af Arlas nye og meget rene ingrediens Lacprodan® BLG, der produceres ved brug af en patenteret ny teknologi. ZERION bruger dette stærkt oprensede protein som en kritisk komponent i sin patenterede Dispersome®-teknologi, der gør det muligt at opnå det maksimale terapeutiske potentiale af tungt opløselige lægemidler. Aftalen markerer en vigtig milepæl i et årelangt samarbejde mellem de to virksomheder.

 - ”Siden 2018 har vi undersøgt en række proteinhjælpestoffer med vores Dispersome®-teknologi, og blandt dem har Arlas Lacprodan® BLG konsekvent demonstreret en imponerende forbedring i opløseligheden af mange lægemiddelstoffer”, forklarer ZERIONs forskningsdirektør, Korbinian Löbmann. ”Som en integreret del af lægemiddelevalueringen og godkendelsen af Dispersome®-formuleringerne, vil proteinet gennemgå regulatorisk vurdering af FDA og EMA som et nyt farmaceutisk hjælpestof. Det er derfor af største betydning for os at skaffe et protein af højeste kvalitet og renhed. Her har vi været meget heldige at arbejde med Arla og benytte Lacprodan® BLG til vores anvendelser. ”

Aftalen mellem Arla og ZERION er indgået som en hensigtsaftale, der skal udmøntes i egentlig licens- og leveringsaftale. I henhold til den endelige langsigtede leveringsaftale vil Arla levere Lacprodan® BLG til brug som et farmaceutisk hjælpestof (excipient) til ZERION.

 - ”Aftalen med Arla bekræfter vores gode samarbejde og repræsenterer et vigtigt skridt for ZERION med hensyn til sikre den langsigtede levering af Lacprodan® BLG som et hjælpestof til brug i vores Dispersome®-teknologi, siger Ole Wiborg, administrerende direktør i ZERION. ”Vi er taknemmelige for Arlas støtte og viljen til at undersøge nye farmaceutiske applikationer. Vi er overbeviste om, at Lacprodan® BLG kan spille en central rolle som et nyt hjælpestof i vores Dispersome®-teknologi og dermed muliggøre nye lægemidler og forbedre kvaliteten og sikkerheden af medicin til patienter.”

Tungtopløselige lægemidler er et stort problem for medicinalindustrien

ZERION er en biotek/medicinalvirksomhed, som er specialiseret i at forbedre biotilgængeligheden af orale lægemidler (tabletter) ved at øge deres opløselighed. Virksomheden har udviklet den banebrydende og patenterede Dispersome® formuleringsteknologi, der gør det muligt at få tungtopløselige lægemidler til at blive effektivt optaget i kroppen. Lav opløseligelighed af lægemidler er en af de største udfordringer for medicinalindustrien og dette hæmmer udviklingen af nye “small molecule drugs”. Ca. 90% af

alle orale lægemidler i den farmaceutiske pipeline er ikke tilstrækkeligt opløselige i mave-tarmsystemet, og kan derfor ikke absorberes i kredsløbet og udøve deres terapeutiske virkning. Mange ellers lovende lægemiddelkandidater bliver således stoppet tidligt i udviklingsprocessen på grund af lav biotilgængelighed.

Dispersome®-platformteknologien

Dispersome®-teknologien benytter Lacprodan® BLG, et patenteret valleprotein af høj kvalitet og et miljøvenligt biprodukt fra osteproduktion, til at bryde lægemiddelkrystalstrukturen. En unik amorf formulering dannes ud fra blandingen af Lacprodan® BLG og et lægemiddelstof, og dette resulterer i forbedret lægemiddelopløselighed og biotilgængelighed. Teknologien muliggør en mindre dosering af lægemidlet, hvilket resulterer i færre og mindre tabletter. Dette kan forbedre den såkaldte compliance hos patienter samt minimere eventuelle bivirkninger. Dispersomes® kan produceres ved hjælp af standard farmaceutisk udstyr.

Foruden sin interne produktportefølje samarbejder ZERION med etablerede medicinal-virksomheder, og bidrager bl.a. til at muliggøre klinisk udvikling af deres nye lægemidler.

Arla Foods Ingredients (AFI)

Arla Foods Ingredients er verdens førende inden for højværdiprodukter fra valleprotein, og udvikler og leverer ingredienser oprenset fra valle. AFI støtter primært fødevareindustrien med udvikling og effektiv forarbejdning af mere naturlige, funktionelle og nærende fødevarer. Arla Foods Ingredients betjener globale markeder inden for børneernæring, medicinsk ernæring, sportsernæring, helsekost og andre fødevarer og drikkevarer.

For tilgængelige illustrationer/fotomaterialer. Kontakt Adam Bohr ab@zerion.eu for at anmode om materiale. 

For mere information, besøg www.zerion.eu 

Kontakter

Information om Zerion

Zerion
Blokken 11
3460 Birkerød

http://www.zerion.eu

ZERION ApS er et farmaceutisk udviklingsselskab, der forbedrer biotilgængeligheden af orale lægemidler (tabletter) ved at øge deres opløselighed. Med basis i den unikke Dispersome® platformsteknologi, udvikler ZERION forbedrede lægemidler på tværs af alle terapiområder.

ZERION er et spinout fra Københavns Universitet etableret i 2019 med henblik på at løse en af den farmaceutiske industris allerstørste udfordringer: uopløselige lægemidler. Henved 90% af alle nye lægemidler til indtagelse gennem munden har så lav opløselighed, at de ikke kan optages i blodet fra mave-tarm systemet. Dermed har de reelt ingen effekt. ZERION har udviklet en patenteret teknologi, der kan øge opløseligheden af disse orale lægemidler ved at producere såkaldte Dispersomes®, der er en unik blanding af lægemiddel og valleprotein (biprodukt fra osteproduktion). Dispersome®  teknologien kan øge opløseligheden med mere end en faktor 100 og forbedre biotilgængeligheden af lægemidlet. I forhold til konkurrerende teknikker forbedres stabiliteten og der kan benyttes langt større mængder af lægemiddel, så størrelsen af tabletterne kan minimeres. Da der hvert år startes kliniske forsøg med hundredvis af nye lægemidler, hvor opløselighed er et problem, er der et meget stort marked for Dispersome®  teknologien. For patienterne vil den nye teknologi betyde, at der kommer flere og bedre lægemidler til rådighed.

ZERION har etableret udviklingssamarbejder med flere af verdens ledende medicinalvirksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Zerion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.