Haderslev Kommune

Arkitekturens dag markeres i Haderslev Kommune

Del

I januar 2016 fik Haderslev Kommune sin første arkitekturstrategi. Nu gennemføres et af de første arrangementer, der skal være med til at sætte arkitektur på dagsordnen, nemlig markeringen af den landsdækkende Arkitekturens dag mandag den 3. oktober.

Arkitekturløb - Nye vinkler på en by i udvikling

Deltagerne kan løbe eller gå med på en 5 km rute mellem spændende arkitekturposter i Haderslev by. Der vil være skæve vinkler, store udsigter, nyopførte og kommende projekter. Ved posterne står arkitekter og bygherrer og deltagerne kan lære mere om arkitekturen og deltage i konkurrencen om fine præmier. Løbet afsluttes med sandwich til alle deltagere.

Det foregår mandag den 3. oktober klokken 16- ca. 19 og deltagerne mødes på P-pladsen over for Jomfrustien 20 (Håndværkerparken).

Løbet arrangeres af Arkitekturforum, der består af medlemmer fra organisationer og borgere i kommunen samt medlemmer fra Haderslev Byråd i samarbejde med projektet Jomfrustien - Levende rum i Haderslev og Haderslev i Bevægelse.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding senest mandag den 26. september på en mail til abog@haderslev.dk.

Arkitekturvandring i den historiske bymidte

Deltagerne kommer med på to byvandringer i Haderslevs smukke historiske bymidte og oplever bevaringsværdige og fredede bygninger i særklasse.

  • 16.30 præsentation af Museum Sønderjyllands arkitektur-apps med efterfølgende byvandring til nogle af byens ældste huse med forskellige arkitektoniske stilarter.
  • 17.30 Retur til Slotsgade 22 - hvor der serveres en forfriskning
  • 17.45 præsentation og efterfølgende byvandring i byens centrale forretningsgader baseret på Historisk Arkivs QR-koder med forbindelse til Wiki-Haderslev.

Byvandringen arrangeres af Arkitekturforum i samarbejde med Museum Sønderjylland, Historisk Arkiv for Haderslev Kommune, HaderslevButikker og By og Land Haderslev.

Deltagerne mødes mandag den 3. oktober klokken 16.30 og 17.45 i Slotsgade 22, Haderslev. Arrangementet kræver ikke tilmelding.Kontaktinformation:

Anne Buur Ogilvie, 74 34 22 15, abog@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum