Dansk Byggeri

Arkitektstuderende: Giv dit bud på ny og bæredygtig brug af beton og vind et rejselegat på 10.000 kr.

Del

Hvordan kan man bygge og designe mere bæredygtigt med beton? For at sætte turbo på at finde flere nye, bæredygtige og innovative veje til betonbyggeri sætter Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri fokus på bæredygtig beton. Det sker med en priskonkurrence for arkitektstuderende, som afsluttes med en udstilling og en paneldebat på dette års Building Green i København.

Nutidens arkitektstuderende kommer til at tegne fremtidens byggeri. Deres bidrag til at finde nye bæredygtige måder at bruge beton på er afgørende for at ændre den nuværende praksis og reducere CO₂-udledningen i byggeriet. Der er brug for at udvikle nyskabende måder at bruge beton bæredygtigt fra nye måder at designe, fremstille, forarbejde, transformere og benytte beton til nytænkning af hvordan beton nedbrydes og genanvendes.

Er du arkitektstuderende og har du en idé til, hvordan vi bygger mere bæredygtigt med beton, så får du nu chancen for at præsentere og udstille den på Building Green i København den 31. oktober. Det er Dansk Beton, Arkitektskolen Aarhus og Institut for bygningskunst og teknologi på KADK, der med prisen og debatten ønsker at sætte fokus på og belønne projekter, som viser nye og innovative måder at anvende beton bæredygtigt.

Nye innovative måder at bruge beton er nødvendige
- Det er ingen hemmelighed, at beton kan være klimabelastende. Derfor er vi tvunget til at finde nye og innovative måder at anvende beton bæredygtigt. Bl.a. for at kunne indfri beton- og byggebranchens eget mål om at halvere CO₂-udledningen fra beton i 2030, siger Dorthe Mathiesen, branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri.

På KADK beskæftiger de kandidatstuderende sig i forvejen med bæredygtigt byggeri - fx når de som en del af kandidatuddannelsen arbejder med FN´s verdensmål.

- Vi efterlyser nytænkende anvendelse af beton, der fx viser, hvordan man kan minimere materialeforbrug, optimere materialets egenskaber, reducere transport og materialeforbrug til forskalling, genanvende og fremtidssikre betonelementers værdi, styrke bæredygtig drift og vedligehold eller udnytte cirkulære designprincipper, siger Natalie Mossin, institutleder på Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK.

- På AAA arbejder vi indgående, hvordan materialer bearbejdes, anvendes og opleves i bygget form. Selv om beton bruges overalt i moderne byggeri, spiller den oftest fortrinsvist en strukturel rolle og gemmes væk under ædlere materialer. Vi ønsker at se et projekt, der udover bæredygtige kvaliteter også forløser betonens æstetiske potentialer, siger Jon Krähling Engholt, ph.d. på Arkitektskolen Aarhus.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe Mathiesen, branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, tlf. 20 40 94 46 eller dma@danskbyggeri.dk

Natalie Mossin, institutleder på Institut for Bygningskunst og Teknologi, KADK,
tlf. 25 12 52 33 eller nmos@kadk.dk

Jon Krähling Engholt, ph.d. på teknologi, bygningskultur og bosætning, Arkitektskolen Aarhus, tlf. 89 36 02 28 eller jke@aarch.dk

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Holstebro Kommune er danmarksmester i at udlicitere tekniske opgaver til private16.9.2019 05:00:00 CESTPressemeddelelse

I Holstebro har man overladt stort set hele arbejdet med at drive og vedligeholde kommunens veje, grønne anlæg, parker og rydde sne til private virksomheder. Næsten 91 procent af de tekniske opgaver er udliciteret, og det gør Holstebro Danmarks bedste, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Men der er store forskelle på, hvor meget de midt- og vestjyske kommuner udliciterer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum