Århusiansk firma vil revolutionere den danske folkeskole med nye dramatiske tiltag

Del

Drama Studio er et nyt kollaborativt værktøj til undervisningen, der tillader eleverne nemt at skabe flotte 3d animerede historier - og lige så hurtigt som de kan skrive med papir og blyant.

Elever benytter Drama Studio
Elever benytter Drama Studio

Århus, d. 29. November 2021 - Århusianske Ugly Duckling Games har udviklet et nyt spil baseret værktøj baseret på deres egen videnskabeligt validerede undervisningsmetode, Skolen i spil. Skolen i spil handler om at bruge gode og engagerende spil som omdrejningspunkt for undervisningen. Deres nye værktøj, Drama Studio, understøtter denne tilgang og er bygget på de samme pædagogiske og didaktiske principper.

Fortællinger er omdrejningspunktet for Drama Studio, hvorigennem eleverne har muligheden for at engagere sig igennem det kreative og legende arbejde med skrivning, scenedesign og instruktion. Fortællinger, kommunikation og videreformidling af information er centralt i alle fag. De lærere der har prøvet værktøjet har oplevet, at når først eleverne har lært at bruge Drama Studio, kan de lave færdige visuelle produktioner lige så hurtigt som de kan skrive deres fortællinger med blyant på papir - med den vigtige forskel, at de der normalt ikke skriver, også fordyber sig. Derved kan alle være med til at skrive historier!

Lærerne har endvidere erfaret, at når eleverne har lært at bruge Drama Studio, hvilket kun tager mellem 20 og 30 minutter, så kan de producere færdige visuelle fortællinger i samme tempo som de almindeligvis ville skrive på papir. 

Mange læringsspil forsøger at erstatte læreren, og undervise et bestemt emne eller faglighed, og er på den måde kun relevante i meget begrænset tid i løbet af en elevs skolegang. Det betyder at de ofte enten er for dyre eller produktionskvaliteten er lavere end det børn i dag er vant til fra deres fritid. Ved at bygge et generelt værktøj hvor læreren selv didaktiserer, samt leverer det faglige indhold, har Ugly Duckling Games skabt et værktøj med Drama Studio, der er relevant i alle fag og på alle klassetrin.

Drama Studio gør det nemmere for lærerne at inddrage digitale spiloplevelser i undervisningen, både i fysisk i skolen og ved fjernundervisning. Ved fjernundervisning tillader Drama Studio, at eleverne arbejder sammen, hjemmefra på en langt mere kreativ og engagerende måde end de har været vant til fra andre værktøjer. Den nyeste beta test på Future Classroom Teacher (KP) viste forøvrigt at samtlige deltagende lærere havde lyst til at bruge værktøjet i deres undervisning fremadrettet, og at de vurderede det som et relevant værktøj fra 1. klasse til og med videregående uddannelser.

Drama Studio er alsidigt og kan bruges til flere forskellige faglige aktiviteter, så som et præsentationsværktøj, til at øve samarbejde og rolleskift hos eleverne, til arbejde med kommunikation og virkemidler, konfliktløsning og sociale færdigheder, samt genfortolkninger. 

Drama Studio støttes endvidere af danske Ghost Ship Games der har haft stor succes med spillet Deep Rock Galactic.

Undervisningsmetoden Skolen i Spil har været genstand for et stort forskningsprojekt Sæt Skolen i Spil (2015-2017), som blev finansieret af Egmont Fonden, og udført af Skolen i Spil, Aalborg Universitet i København, VIA og KP, som er to af de største læreruddannelser i DK, samt en række folkeskoler. 

Forskningsprojektet viste at metoden kunne:
- Fjerne oplevelsen af pres og tvang hos børn.
- Øge trivsel.
- Øge deltagelse og engagement.
- Forbedre relationer blandt eleverne.
- Motivere på tværs af køn og alder. 

Projektet viste også, at de barrierer, der primært bremser lærere i at bruge kommercielle spil i skolen var, at det er svært at didaktisere disse spil til undervisningsbrug. Lærerne har ikke tid til at spille dem i deres forberedelse og oftest er de kommercielle titler teknisk besværlige at afvikle på skolernes hardware og netværk. Med det i mente er Drama Studio udviklet til at adressere disse udfordringer. Drama Studio lægger sig tættere op ad lærernes faglighed. Drama Studio er hurtigt at forberede, da det er udviklet mere som et spil-baseret værktøj i stil med Minecraft i kreative mode. Alle funktioner er tilgængelige fra start af. Drama Studio er nemt at tilgå. Det kan afvikles i browser på langt de fleste laptops og chromebooks der findes i de danske skoler. Login foregår gennem skolernes eksisterende uni-login. 

Vi har forsøgt at lægge os tættere op ad lærernes faglighed, og oplever at lærerne får ideer til deres egen undervisning med det samme de ser Drama Studio” siger Tore.

Prøv selv (kræver unilogin) og se mere om Drama Studio: www.dramastudio.dk 

Det er endvidere muligt at se mere i dette klip: https://www.youtube.com/watch?v=nDIshEAGZg0

Om Ugly Duckling Games
Ugly Duckling Games er en Aarhus-baseret virksomhed der arbejder for at genskabe læringsglæden for alle børn over hele kloden. Virksomheden er stiftet af veteraner fra både spil- og undervisningsbranchen, og modtog for nyligt en investering fra det danske succes studio Ghost Ship Games.

Nøgleord

Billeder

Elever benytter Drama Studio
Elever benytter Drama Studio
Download
Elever benytter Drama Studio
Elever benytter Drama Studio
Download
Ugly Ducking Teamet
Ugly Ducking Teamet
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download
Drama Studio
Drama Studio
Download

Information om PR Nordic

PR Nordic
PR Nordic
Njalsgade 76
2300 København S

https://prnordic.com/

Følg pressemeddelelser fra PR Nordic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PR Nordic

Spilsuccess fra Aalborg høster stor opmærksomhed og ros i udlandet5.4.2022 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Aalborg - den 5. april 2022 - Historien om det Aalborg producerede computerspil Arcadia Fallen er i den grad historien om "det lille lokomotiv der kunne". Siden det Aalborgensiske spil udkom til PC tilbage i november, har Arcadia Fallen indenfor sin genre, været det mest omtalte spil til dato på verdensplan. Ligeledes har spillet også været et af de mest omtalte danske spil i nyere tid i udlandet. Flere medier har udover flotte anmeldelser også tildelt den danske success Arcadia Fallen priser og hæder, der roser spillet til skyerne. Arcadia Fallen er efterfølgende udkommet til Nintendo Switch, hvilket har givet et yderligere skub, da Nintendo koncernen selv valgte at tildele spillet ekstra god fokus. Fremtiden vil også kigge i retning af mulig udgivelse til yderligere spilplatforme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum