Europa KommissionenEuropa Kommissionen

Årets tale om Europas fremtid

Del

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen holder onsdag formiddag sin årlige tale om EU’s aktuelle tilstand, hvor hun også vil fremlægge prioriteterne for det kommende år. Onsdag eftermiddag kigger vi nærmere på talens indhold ved en stor, digital konference

Årets State-of-the-Union tale bliver holdt i Europa-Parlamentet i Bruxelles. Det er en tale, der gør status over året, der gik, men også skuer frem mod det arbejde, der venter EU i de næste 12 måneder.

Det er første gang, Ursula von der Leyen skal holde talen, der kommer på et afgørende tidspunkt for Europa. Vi står midt i coronakrisen, der har store sociale og økonomiske konsekvenser for vores samfund. Netop derfor er det utroligt vigtigt, hvordan den ambitiøse budgetaftale, som Europas stats- og regeringschefer blev enige om i juli på samlet €1824,3 milliarder over de næste 7 år, vil blive investeret i genopretning og særligt støtte investeringer i grøn omstilling og den digitale udvikling. Det er blandt andet det, Kommissionsformanden forventes at sige noget om.

Talen og den efterfølgende debat i Europa-Parlamentet finder sted onsdag den 16. september kl. ca. 9.15-12.30 og kan streames her

Digital konference – En kvinde i spidsen for et nyt Europa

Onsdag eftermiddag vender og drejer vi talens budskaber sammen med eksperter, politikere og fagfolk ved en digital konference afholdt af Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark og Altinget.

 ”Kan EU lede Vesten, hvis USA ikke vil?” og ”Er der mere end ét Europa?” er blandt de spørgsmål, som vil blive debatteret.  Blandt talerne er folketingsmedlemmerne Morten Messersmidt (DF), Jan E. Jørgensen (V), Anne Paulin (S), tidligere ambassadør i Paris Kirsten Biering, formand for ungeklimarådet Monika Skodsborg og journalist of forfatter til ”Orbanland” Lasse Skytt samt mange flere. Dagens ordstyrer er Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen.

Se det fulde program

På grund af COVID-19 forholdsreglerne afholdes konferencen digitalt, men kan live bl.a. streames via Facebook

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Europa Kommissionen

Europa Kommissionen
Europa Kommissionen
Gothersgade 115
1123 København K

33144140https://ec.europa.eu/denmark/

Repræsentationen er Europa-Kommissionens lokale kontor i Danmark, som ligger i København.

Vores opgave er at:

  • Forklare, hvad EU-politikker betyder for dig i Danmark
  • Forsyne de danske myndigheder og berørte parter i Danmark med information om EU
  • Tilbyde presse- og medietjenester i Danmark om nye udviklinger i udarbejdelsen af EU-politikker
  • Være Europa-Kommissionens talerør i Danmark
  • Holde Kommissionen i Bruxelles underrettet om vigtige politiske, økonomiske og sociale hændelser i Danmark