Scleroseforeningen

Årets sygeplejerske og årets SOSU kåret med ny patientpris

Del

For første gang er Scleroseforeningens nystiftede patientpris, MS-Prisen, blevet uddelt. Det skete til stående klapsalver ved et festligt arrangement, der blev afholdt i foreningen i går i anledning af den internationale sclerosedag, MS World Day.

De første modtagere af den nystiftede hæderspris, MS-prisen: Sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen      (tv.), social- og sundhedshjælper Annelise Eisenreich (th). I midten Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen
De første modtagere af den nystiftede hæderspris, MS-prisen: Sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen (tv.), social- og sundhedshjælper Annelise Eisenreich (th). I midten Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen

Den nystiftede pris blev uddelt af en jury udelukkende bestående af sclerosepatienter. På baggrund af hundredvis af nomineringer fra sclerosepatienter i hele landet valgte juryen at kåre sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen fra scleroseklinikken på Sjællands Universitetshospital i Roskilde som Årets Sygeplejerske, mens prisen som Årets Social- og Sundhedshjælper blev overrakt til social- og sundhedshjælper Annelise Eisenreich fra Rødbo Botilbud i Ballerup.

”Et lys i mørket” og ”I en helt særlig klasse for sig”

Hele otte patienter havde indstillet sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen til MS-Prisen som Årets Sygeplejerske i 2022:

”Lisbeth er et lys i mørket, og Lisbeth er en ildsjæl, der fortjener alverdens ros og anerkendelse for sit store, mangeårige arbejde og engagement,” skriver en af patienterne i sin indstilling, mens det fra en anden af de otte patienter lyder: ”Hendes humør og evne til at se og fornemme den enkelte er unik, og det er uanset, om det er til yoga eller til de individuelle samtaler. Jeg, og uanset hvem jeg møder på min vej, og som har Lisbeth som neurosygeplejerske, siger det samme: ”Jeg har verdens bedste neurosygeplejerske.”

Vinderen af MS-Prisen som Årets Social- og Sundhedsassistent 2022 Annelise Eisenreich var for sin del blevet indstillet af en yngre mand med fremskreden sclerose, der bor på det botilbud, Annelise er tilknyttet, og som er afhængig af hjælp til alt. Hans rørende indstilling lød:

”Annelise er den dygtigste sosu, der nogensinde har passet mig. Hun er den i verden, der bedst kan forstå, hvad jeg siger, bedre end familien. Jeg er svær at forstå pga. sclerosen. Hun har udviklet en slags læbe-aflæsningsteknik, hvor hun selv efterligner bevægelserne og dermed forstår, hvad jeg siger. Hun ledsager mig til det, jeg gerne vil, fx koncerter og biograf. Hun er den første, der fornemmer, at nu er der en blære-betændelse på vej og reagerer på det. Hun tager med mig på hospital, hun har styr på alle symptomer og udvikling i sygdommen. Hun bruger alt, hvad hun kan af ledsagertimer, så jeg ikke skal ligge alene på hos-pitalet uden at kunne tilkalde hjælp, det gør mig utryg. Hun sørger for, at jeg får min sondemad og mine tre respirationsmaskiner, det har hospitalet ikke rutine i, og de når det ikke. Oven i det har hun et godt humør, og vi har samme humor. Hun er simpelthen i en helt særlig klasse for sig og fortjener at vinde denne pris.”

Hverdagens helte

Den nye hæderspris, MS-Prisen, blev overrakt af direktør for Scleroseforeningen, Klaus Høm. Sammen med prisen modtog vinderne en skulptur af graffitikunstneren Zusa, der selv har sclerose, og en pengepræmie på 5.000 kr. Ved overrækkelsen sagde han:

”Vi ved, at sundhedsvæsenet er presset, og at sygeplejersker og sosu’er længe har løbet mere end stærkt for at få det hele til at hænge sammen til patienternes bedste. Og vidste vi det ikke allerede, ja, så står det bøjet i neon nu, efter at vi har indstiftet denne nye patientpris: De er hverdagens helte, og de gør langt, langt mere end bare at få det hele til at hænge sammen. Den forskel, de gør for patienterne, er enorm.”

Vedhæftet: Billede af vinderne af den nystiftede pris

Desuden links til film med hver af modtagerne, der forud for den officielle overrækkelse var blevet overrasket på en arbejdsdag:

Overraskelse af årets sygeplejerske og modtager af den nystiftede MS-pris 2022: https://vimeo.com/711614560/ae326a181b

Overraskelse af årets social- og sundhedshjælper og modtager af den nystiftede MS-pris 2022https://vimeo.com/712006558/d568f0091c

Billede og film kan frit benyttes

For yderligere info: Gitte Rudbeck, pressekonsulent i Scleroseforeningen: 22732318, gru@scleroseforeningen.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

De første modtagere af den nystiftede hæderspris, MS-prisen: Sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen      (tv.), social- og sundhedshjælper Annelise Eisenreich (th). I midten Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen
De første modtagere af den nystiftede hæderspris, MS-prisen: Sygeplejerske Lisbeth Funch Hansen (tv.), social- og sundhedshjælper Annelise Eisenreich (th). I midten Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen
Download

Links

Information om Scleroseforeningen

Scleroseforeningen
Scleroseforeningen
Poul Bundgaards Vej 1.
2500 Valby

+45 36 46 36 46https://www.scleroseforeningen.dk/

Kort om Scleroseforeningen

Kort om sclerose: Sclerose er en uhelbredelig, fremadskridende neurologisk sygdom, der kan medføre en lang række symptomer som nedsat muskelkraft, lammelser, føleforstyrrelser, synsproblemer, koncentrations- og hukommelsesbesvær og sygelig træthed. Sygdommen rammer typisk mellem 20-40 år, og den rammer dobbelt så mange kvinder som mænd. I Danmark lever knap 18.000 med sclerose. Antallet i Danmark er fordoblet på godt 20 år, og Danmark har verdens fjerde højeste forekomst. Årsagen til sygdommen er endnu ikke kortlagt.

Følg pressemeddelelser fra Scleroseforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Scleroseforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum