Kræftens Bekæmpelse

Årets repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse holdes på ny måde

Del

På grund af situationen med ny coronavirus har foreningen besluttet at afholde sit store, årlige møde for frivillige på anden vis end normalt.

Helen Bernt Andersen, formand, Kræftens Bekæmpelse
Helen Bernt Andersen, formand, Kræftens Bekæmpelse

Det traditionsrige og vigtige repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse bliver i år ikke afholdt i Kolding, der ellers skulle have dannet ramme om mødet 2.-3. maj.

Grundet den alvorlige situation med ny coronavirus har Kræftens Bekæmpelse besluttet at holde mødet på en anden måde end normalt. Det vil stadig blive afholdt i den første weekend i maj – men via digitale drøftelser og afstemninger i stedet for det fysiske møde.

På repræsentantskabsmødet mødes frivillige fra lokalforeninger i hele landet og foreningens Hovedbestyrelse. De tager bl.a. stilling til Kræftens Bekæmpelses arbejde i det foregående år samt foreningens indsatsområder det kommende år.

Der er normalt op mod 500 deltagere. Blandt dem er tidligere og nuværende kræftpatienter samt pårørende til kræftramte.

- Mange af deltagerne er særligt udsatte i forhold til coronasmitte. Som situationen er nu, ville det ikke være forsvarligt gennemføre mødet på normal vis, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Hun understreger, at Kræftens Bekæmpelse følger alle retningslinjer fra myndighederne om at undgå smitte. Og selvom der er et stykke tid til 2. maj, og meget kan nå at ændre sig, har foreningen besluttet at annullere mødet i Kolding i år.

- Jeg havde glædet mig til repræsentantskabsmødet, som er et årligt højdepunkt i Kræftens Bekæmpelse. Det er her, vi lægger kursen for foreningens videre arbejde, og det er en kæmpe inspiration for mig at deltage i mødet med mine fantastiske frivillige kollegaer. De udgør foreningens hjerte. Også blandt frivillige vil der uden tvivl være skuffelse, men samtidig er jeg sikker på, at alle vil bakke op om beslutningen, siger hun.

Sidst sket under 2. verdenskrig

Normalt afholdes repræsentantskabsmødet over to dage, der ud over det formelle repræsentantskabsmøde også byder på samtaler, drøftelser, oplæg, markedsstande, middag, underholdning og meget mere.

Men i år bliver det altså noget anderledes. Frem for at sætte hinanden stævne i Kolding bliver rammerne for repræsentantskabsmødet i stedet digitale drøftelser og afstemninger. Det er for øvrigt stadig muligt at tilmelde sig, ligesom man også fortsat kan fremsætte forslag og opstille til valg gennem de vante kanaler.

I Kræftens Bekæmpelses vedtægter er der ingen formkrav for afviklingen af mødet. Én gang før har man i foreningens historie besluttet ikke at holde det på normal vis. Det var under besættelsen til valget til hovedbestyrelsen i 1943-44, som blev afviklet skriftligt via post.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt: Lise Bondesen, presserådgiver i Kræftens Bekæmpelse, tlf. 31 32 63 53, mail: lisbo@cancer.dk

Billeder

Helen Bernt Andersen, formand, Kræftens Bekæmpelse
Helen Bernt Andersen, formand, Kræftens Bekæmpelse
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse uddeler støtte til kræftforskning22.6.2020 12:46:07 CESTPressemeddelelse

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg har netop bevilget penge til et forskningsprojekt ved Regionshospitalet Randers. Lektor, cand.scient., ph.d. Sisse Helle Njor, Afdeling for Folkeundersøgelser, Regionshospitalet Randers får 657.800 kr. til projektet ’TIMING - Rettidig opfølgning i tarmkræftscreening’. Projektet skal undersøge hvor længe der skal gå, fra en kikkertundersøgelse har afkræftet mistanken om tarmkræft, til man igen inviteres til at deltage i det nationale screeningsprogram for tarmkræft eller tilbydes en kikkertundersøgelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum