Netto

Årets Økolog er fundet

Del

Otte kandidater var nomineret til titlen som Årets Økolog. Og mere end 25.000 danskere har stemt. Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randers er kåret som vinder.

Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog
Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog

Det er den 80-årige økolog Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randers, som danskerne har valgt til Årets Økolog. Et initiativ som Netto og Økologisk Landsforening står bag. Mere end 25.000 danskere har stemt på otte økologer gennem de sidste otte uger.

Da Svend Erik Hjuler Rasmussen i en alder af 60 år valgte at købe Korsmedergaard vest for Randers, var det med en ting for øje: At blive økologisk landmand. De sidste 20 år har Svend Erik Hjuler Rasmussen drevet sit økologiske landbrug og gårdbutik, hvor han producerer og sælger fjerkræ og grøntsager.

Svend Erik Hjuler Rasmussen: ”Jeg er naturligvis glad for titlen som Årets Økolog. Det må betyde, at det jeg gør, gør jeg godt. Jeg har før sagt, at jeg blev økolog, fordi jeg gerne vil rode bod på de 40 år, hvor jeg virkede som konventionel landmand. Det mener jeg stadig. Jeg håber, at jeg kan være med til at øge opmærksomheden på, hvad vi økologer gør for miljøet og dyrevelfærden. Det ville heller ikke gøre noget, hvis andre midaldrende landmænd fik smag for at omlægge til økologi. Det er aldrig for sent.”

Formålet er at hylde de danske økologer, der er med til at gøre Danmark til et af verdens førende lande inden for økologi og bæredygtigt landbrug. Præmien for at blive kåret til Årets Økolog er udover titlen en pengepræmie på 100.000 kr., som kan bruges på landbruget og dets medarbejdere.

Brian Seemann Broe, Landedirektør for Netto: ”Vi ved, at vores kunder er vilde med dansk økologi. Og det er vi også. Derfor er det ganske nærliggende, at vi hylder de danske økologer som f.eks. Svend Erik Hjuler Rasmussen. Når jeg lytter til Svend Erik, smitter hans iver af på mig. Han er rendyrket passion. Der er ikke mange, som i en alder af 80 år stadig er erhvervsaktive og har en så stålsat ambition og vilje om at ændre deres erhverv til noget bedre.”

Brian Seemann Broe fortsætter: ”Årets Økolog hylder økologien, men vi har set, at økologien også har drevet en langt mere kvalitetsorienteret adfærd hos vores kunder. Og derfor er kvaliteten på ikke-økologiske varer steget i takt med, at der er kommet flere og flere økologiske varer på markedet. Kunderne er ganske enkelt blevet mere fokuserede på dyrevelfærd, varernes oprindelse og sundhed.”

Danskerne har fundet vinderen

Økologisk Landsforening har været med i udvælgelsesprocessen af økologerne og de endelige nominerede blev udvalgt med henblik på at sikre en spredning af økologiske produkter, alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug.

”Det er skønt, at Netto sætter fokus på økologien og giver danskerne mulighed for at hylde de økologiske landmænd. Økologerne knokler hver dag for at sikre danskerne nogle gode, sunde fødevarer, som er fri for rester af sprøjtegifte. Ligesom de passer godt på vores natur og grundvand og giver dyrene gode forhold med masser af plads og frisk luft. Det er hårdt arbejde, og de fortjener en hyldest. Det gør danskerne også. For de er med til at sikre, at der kommer flere økologiske landmænd og marker i Danmark, når de lægger flere økologiske varer i indkøbsvognen. Sammen flytter danskerne og de økologiske landmænd Danmark i en grønnere retning”, siger Per Kølster, Formand for Økologisk Landsforening.

Per Kølster tilføjer: ”Et stort tillykke til Svend Erik med prisen. Han er i dén grad en inspirerende person og en sand økolog af hjertet.”

Nøgleord

Kontakter

Brian Seemann Broe, Landedirektør Netto, Dansk Supermarked Group, tlf. 87785002
Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening, tlf. 22 22 07 37, pk@okologi.dk

Billeder

Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog
Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog
Download
Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog
Svend Erik Hjuler Rasmussen er Årets Økolog
Download
Brian Seemann Broe, Landedirektør hos Netto, overrækker prisen til Svend Erik Hjuler Rasmussen
Brian Seemann Broe, Landedirektør hos Netto, overrækker prisen til Svend Erik Hjuler Rasmussen
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Netto

Om Netto

Netto er Danmarks fortrukne dagligvarekæde og leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med 486 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den fortrukne dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.

Økologiske landmænd fra Sønderjylland er nomineret til Årets Økolog 201820.8.2018 08:00pressemeddelelse

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Andreas Barsøe og Nikolaj Dalsgaard, som sammen driver tre økologiske gårde ved Haderslev. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Økologiske landmænd fra Sjælland og Møn nomineret til Årets Økolog20.8.2018 08:00pressemeddelelse

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd m/k dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Benjamin Christensen fra Stege på Møn og Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Økologiske landmænd fra Midtjylland og Samsø nomineret til Årets Økolog20.8.2018 08:00pressemeddelelse

I løbet af de næste otte uger skal otte økologiske landmænd m/k dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø, Mikkel Juhl Nielsen fra Djursland og Karl Henning Mikkelsen fra Brande. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.