Folkekirkens Nødhjælp

Årets marcinpan-gris er en ged

Del

Folkekirkens Nødhjælp og Social Foodies har i år forvandlet den lyserøde marcipangris til en ged. Formålet er at give en smagfuld oplevelse, der samtidig sikrer mad og skolegang til verdens fattigste.

Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp

Når ris alamanden kommer på bordet, og jagten på den eftertragtede mandel går i gang, er det ikke en lyserøde marcipangris, der gemmer sig i årets mandelgave. I stedet er det en håndlavet marcipanged dyppet i mørk chokolade.

Det håber Folkekirkens Nødhjælp, der er gået sammen med Social Foodies om at lave årets mandelgave 2020. Den håndlavede chokoladeged koster 155 kr. og kommer i en lille æske, der kan skabe glæde og grin rundt om julebordet. Udover et lækkert stykke chokolade indeholder æsken en række sjove gedefakta og fortæller, hvordan geder kan gøre stor gavn i verdens fattigste lande. Samarbejdet er en del af Folkekirkens Nødhjælps populære kampagne ’Giv en ged’, og for hver solgt chokoladeæske donerer Social Foodies 100 kr. til gedeprojekter i Malawi og Nepal.

”Det er en fantastisk donation og et sjovt samarbejde, som vi glæder os meget til at lancere. Lige siden vi skød ’Giv en ged’-kampagnen i gang i 2006 har flere end 100.000 danskere støttet op om kampagnen og været med til at sikre livsvigtig hjælp til mennesker i nød. Marcipangeden er med til at løfte ’Giv en ged’ og kan give en oplevelse, der både smager godt og samtidig hjælper familier, der lever i ekstrem fattigdom,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Hos Social Foodies ser de også frem til at få sat gang i salget af de smagfulde marcipangeder.

”Vi glæder os over, at vi sammen med andre, kan være med til at gøre en forskel. Vi håber, at vi kan bidrage til at sprede en god julestemning, der kan række hele vejen fra de danske hjem og til de områder, hvor Folkekirkens Nødhjælp arbejder. Chokoladegeden er en oplagt mandelgave, men den kan også bruges som adventsgave, værtindegave, til pakkeleg og meget mere, og vi glæder os til at se, hvordan den bliver taget imod,” siger direktør i Social Foodies, Casper Scheibye.

Årets mandelgave koster 155 kr. plus porto og kan købes online hos Social Foodies og Folkekirkens Nødhjælp 

Hvad er Social Foodies?
Social Foodies er et socialt, bæredygtigt kvalitetskoncept, som hjælper udsatte gennem projekter i både Afrika og i Danmark. De har syv cafeer og en webshop, hvor man med god samvittighed kan nyde alt fra kvalitetschokolade og kaffe til is og de populære chufaboller.

Alle produkter er hjemmelavede og fremstillet af råvarer, der så vidt muligt dyrkes og forarbejdes i Afrika. På den måde skabes gode jobs, der forbedrer livsvilkårene for lokale småbønder og deres familier. Også herhjemme har Social Foodies fokus på social ansvarlighed. De støtter blandt andet initiativer for udsatte unge i Danmark og årets adventskalender er udviklet i samarbejde med afrikanske syersker i slummen i Kibera i Afrika og en dansk systue med ansatte i skåne- og flexjobs.

Hvad er ’Giv en ged’?
Folkekirkens Nødhjælps populære gavekoncept, Giv en ged, har eksisteret siden 2006 og er en webshop, hvor man kan købe velgørende gaver som f.eks. en skolebænk, en solcellelampe, en køkkenhave eller – den største bestseller – en ged. Gaverne sikrer hjælp til selvhjælp til fattige familier i blandt andet Malawi.

-----------------------------------
For yderligere information:
Kontakt presseansvarlig Christina Pedersen, chpe@dca.dk, M: 28744669

Nøgleord

Billeder

Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Benita Marcussen/Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

2019 blev det dødeligste år for verdens nødhjælpsarbejdere23.9.2020 13:07:25 CESTPressemeddelelse

Krigszonerne verden over breder sig, og krigene bliver mere og mere voldelige. 75 år efter FN blev dannet med målet om at sikre international fred, estimerer selvsamme organisation, at hele 168 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp. Samtidig med at de humanitære behov vokser, bliver nødhjælpsarbejdere i højere grad direkte militære mål i krigens rædsler. Sådan blev 2019 det dødeligste år for nødhjælpsarbejdere. 484 nødhjælpsarbejdere blev ofre for større angreb. 142 med dødelig udgang, 234 blev hårdt sårede og 124 blev kidnappet. Som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp mærker Birgitte Qvist-Sørensen, hvordan nettes strammes om den organisation, hun står i spidsen for: ”I 2019 var vi nødt til at evakuere medarbejdere i Syrien, Congo, Sydsudan og Libyen, fordi de var i risiko for at blive fanget i kamphandlinger eller i risiko for at blive direkte militære mål” Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er det tydeligt, at nødhjælpsarbejdere ikke er fredet i krigen på samme måde, som

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum