Andel

Årets ildsjæle findes i Stubbekøbing og Solrød

Del

Knap 500 borgere i regionen valgte at indstille en ildsjæl til den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andels årlige ildsjælepris. Kandidaterne til prisen er indstillet som en hyldest for deres indsats med at styrke det lokale fællesskab, og i år faldt valget på Amalie Svensson fra Stubbekøbing og Morten Espersen fra Solrød.

Under covid-19-pandemien har mange foreninger og aktiviteter haft svære kår, og derfor har der været ekstra brug for de lokale ildsjæle, som hver dag gør en særlig indsats for at styrke fællesskabet og gøre en positiv forskel for borgerne i Vest-, Øst-, Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Det er vigtigt, at vi giver disse ildsjæle anerkendelse for deres engagement og for de kræfter, de bruger i lokalsamfundet, så vi hjælper dem til at fortsætte deres gode arbejde og inspirere andre til at gøre det samme.

Sådan lyder opfordringen fra den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel, som tidligere i dag kunne hylde den ene af to ildsjæle for dennes forbilledlige indsats. De to ildsjæle var udvalgt blandt næsten 500 indstillinger fra borgere i regionen.

Stor overraskelse
Den første ildsjælepris blev overrakt i Stubbekøbing, hvor Amalie Svensson holder til. Flere af byens borgere har valgt at indstille Amalie for hendes drivkraft med at samle byens borgere til rundbold og badminton, og det er for hendes store engagement og smittende humør, at hun i dag kunne tage imod den ene af to ildsjælepriser:

”Jeg er fuldstændig overvældet over al den gode energi, folk har sendt min vej. Det havde jeg slet ikke regnet med. For mig er det helt naturligt at gøre en positiv forskel for andre. Det er vigtigt, at man kan skabe et trygt og godt rum, hvor alle er ligeværdige og føler sig godt tilpas – og det vidner indstillingerne om, at jeg er lykkes med, så jeg er helt vildt glad og meget taknemlig for prisen og for de mange pæne ord i indstillingerne”, udtaler Amalie Svensson.

Også hos Morten Kiersgaard Espersen var glæden ikke til at tage fejl af, da han fik at vide, at han var årets anden ildsjæl:

”Jeg er meget stolt og beæret over titlen som årets ildsjæl. I min podcast har jeg gennem foreløbig tre sæsoner talt med en masse ildsjæle i Solrød, der brænder for en sag, forening eller deres arbejde – det vrimler med mennesker, der er entusiastiske omkring alt muligt, og deres begejstring brænder jeg for at formidle videre til andre. Jeg er virkelig glad for den positive opbakning, jeg har fået, både når jeg møder borgere i kommunen, men især også med ildsjæleprisen, som jeg er meget stolt over at modtage.”

Grundet sygdom var det desværre ikke muligt at overrække prisen til Morten tidligere i dag.

Det er lysten, der driver

Blandt de knap 500 indstillinger af ildsjæle i hele regionen går særligt én ting igen – omsorgen for andre mennesker og de mange kræfter og hjerteblod, som ildsjælene lægger i lokalsamfundets tjeneste:

”Som andelsejet selskab, der er ejet af mere end 400.000 borgere i Region Sjælland, er vi stolte og glade for, at der findes så mange lokale ildsjæle, som virkelig gør en positiv forskel for dig og mig. Man er ikke i tvivl om, at al den energi og det engagement, ildsjælene lægger for dagen, det kommer lige fra hjertet”, lyder det fra kommunikationsdirektør Rikke Harbo Trikker.

Det er sjette gang, at Andel uddeler ildsjæleprisen, og det er andet år i træk, at koncernen har valgt at uddele to priser. Om det fortæller Rikke Harbo Trikker:

”Sidste år valgte vi at uddele priser til to ildsjæle, der skabte glæde og fællesskab i en tid, hvor covid-19 prægede vores samfund. I år er situationen en lidt anden, men det er helt tydeligt, at indstillingerne til årets ildsjæl 2021 bærer præg af de ildsjæle, der ikke har siddet og ventet på, at tingene skulle ske af sig selv. De har taget sagen i egen hånd og fundet nye og kreative måder at styrke fællesskabet på, og det vil vi gerne anerkende med endnu to priser i år.”

Vil du også hylde en frivillig, der gør noget godt for fællesskabet og udviklingen i et lokalområde beliggende i Vest-, Øst-, Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne? Så kan du allerede nu indstille din kandidat – der er dog god tid til deadline, der er den 1. oktober 2022.

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn investerer i AquaGreen – og i fremtiden27.6.2022 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Energi- og fibernetkoncernen Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn har via det fælles investeringsselskab – Impagt Invest Sjælland – investeret 8,75 mio. kr. i AquaGreen. Impagt Invest Sjælland arbejder for at skabe vækst og udvikling i Østdanmark med særligt fokus på virksomheder, der arbejder med bæredygtighed. AquaGreen har udviklet ny og banebrydende teknologi, som reducerer de klima- og miljøbelastende stoffer i slam fra rensningsanlæg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum