Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Årets Idrætsforening 2022 skal findes: Skal din forening vinde 25.000 kroner?

Del

Gør din lokale idrætsforening en særlig indsats for Københavns idrætsliv? Så kan du nu nominere foreningen til prisen som Årets Idrætsforening 2022.

Arbejder den lokale karateklub for at få flere piger med i foreningslivet? Har håndboldklubben fået flere socialt udsatte på træningsbanen? Eller tager de frivillige ildsjæle i petanqueklubben socialt ansvar i lokalområdet?

Idrætsforeningerne i København gør en ekstraordinær indsats for byens idrætsliv. Nu kan du nominere de foreninger, du synes fortjener prisen som Årets Idrætsforening 2022 og de medfølgende 25.000 kroner.

Kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard (B) opfordrer alle til at indstille de idrætsforeninger, der fortjener den særlige hæder:

”Med kåringen af Årets Idrætsforening fejrer vi byens frivillige og idrætsforeninger, der gør en ekstraordinær indsats for at få flere københavnere, uanset alder og baggrund, med i de forskellige fællesskaber. Jeg håber, at så mange som muligt vil indstille de foreninger, som de synes fortjener prisen.”

Alle kan indsende deres begrundede forslag til Kultur- og Fritidsforvaltningen. Dommerkomitéen består af medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget samt repræsentanter for de københavnske idrætsforbund.

Der er frist for nomineringer den 1. oktober 2022 klokken 12:00. Prisen uddeles i år for 19. gang.

De seneste fem års vindere af prisen

  • 2021: Copenhagen Beachvolley
  • 2020: Amager SK
  • 2019: Ørestad IF og Idræt i Dagtimerne
  • 2018: Copenhagen Floorball Club
  • 2017: Nørrebro United

Fakta

  • Der er frist for nomineringer den 1. oktober 2021, kl. 12.00.
  • Du kan sende din nominering til idraet@kk.dk med ”Årets Idrætsforening 2022” i emnefeltet.
  • Kåringen af vinderen finder sted i november, hvor kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard vil overrække prisen.
  • Dommerkomitéen består af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, repræsentanter fra DGI Storkøbenhavn, Danmarks Idrætsforbund og Firmaidræt Storkøbenhavn.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 33 66 23 45

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Børsen og DGI-Byen byder internationale talenter velkommen i København21.9.2022 16:05:13 CEST | Pressemeddelelse

Stadig flere internationale borgere søger til København for at arbejde. Derfor afholder International House Copenhagen den 23.-24. september for fjerde gang International Citizen Days, som er Danmarks største arrangement for internationale talenter. For de nye københavnere er en gevinst for virksomhederne og for det danske samfund mener b.la. kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Københavnske idrætsfaciliteter får et løft12.8.2022 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag aften indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om den såkaldte klubhuspulje, hvor politikerne fordelte midler til renoveringer og opgraderinger af en række idrætsfaciliter i København. I alt blev der afsat en pose penge på 16,8 millioner kroner. De skal blandt andet skal gå til større renoveringer af to badmintonhaller, et mobilt klubhus til en skateboardforening, samt opgraderinger og renoveringer af både fodbold - og roklubbers faciliteter. Udover 12 idrætsforeninger har også 3 spejderklubber fået penge til at opføre eller renovere deres klubhuse og faciliteter. På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget glæder Kultur- og Fritidsborgmesteren sig over forbedringerne af idræts- og fritidsfaciliteterne: ”Selvfølgelig skal vi styrke københavnernes, særligt børns og unges, muligheder for at dyrke sport og idræt og for at have et aktivt fritidsliv. Derfor gælder det os, at en stribe klubber og foreninger på tværs af byen nu kan se frem til bedre faciliteter.” De

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum