Deloitte

Årets efterårsferie koster 8.300 kr.

Del

Danskerne tager på storbyferie, charterrejse og kør-selv

Peter Mølkjær
Peter Mølkjær

København, 17. oktober 2016

I denne uge drager hundredtusindvis af danskere på efterårsferie. Flest tager på storbyferie. Dernæst følger éndagsture, sommerhusferie, kør-selv-ferie, charterrejse samt privat overnatning hos familie og venner. I gennemsnit koster ferien 8.300 kr. pr. husstand, hvoraf 21 pct. siger, at de har færre penge til ferien end sidste år. Det viser nye tal fra Deloitte.

- Efterårsferien er absolut familiernes ferie. Derfor er der også rigtig mange, der prioriterer at komme væk fra hverdagen og være sammen med hinanden. Det gælder, uanset om man skal en tur i sommerhuset eller på en større udlandsrejse. Det handler om at være sammen og skabe oplevelser, siger forbrugerekspert i Deloitte, Peter Mølkjær.

Omtrent hver tiende dansker skal i år på storbyferie, der dermed er den mest populære ferieform i efteråret overhovedet. En tydelig forskel fra sommerferien, påpeger Peter Mølkjær:

- I sommerferien er det kør-selv-ferie og sommerhusferie, der trækker i allerflest danskere, men når det gælder efterårsferien, er det tydeligvis storbyerne, der lokker. Det er selvsagt gode nyheder for både hotelbranchen og flyselskaberne, der står klar med masser af tilbud. Det er de sidste store rejsedage inden jul.

Det er dog langt fra gratis at holde ferie uden for hjemmet. De rejsende familier planlægger i gennemsnit at hive 8.300 kr. op af lommen, der bl.a. skal dække udgifter til transport og aktiviteter. Mange har planlagt at bruge langt større beløb.

- Gennemsnittet dækker naturligvis over en bred gruppe danskere, hvoraf nogle holder en meget billig ferie, mens andre virkelig giver den gas. Ser vi på top 10 pct., lyder regningen på cirka 20.000 kr. pr. husstand. Nogle ganske få er helt oppe at runde 100.000 kr. og endda mere, siger Peter Mølkjær.

I den anden ende af spektret er der også danskere, der vælger helt at droppe særlige aktiviteter i efterårsferien. I undersøgelsen siger 17 pct., at de skal holde ferie derhjemme, mens 38 pct. ikke holder ferie overhovedet.

- Der kan naturligvis være mange grunde til ikke at holde efterårsferie, men for nogle er der uden tvivl et økonomisk element, der får dem til at vælge ferien fra. Det ser vi bl.a. i de seneste målinger af forbrugertillid, der viser en tydelig nedadgående tendens. Danskerne er ganske enkelt mere pessimistiske om fremtiden, end de længe har været.

Ud over storbyferie, charterrejse og kør-selv-ferie tager danskerne på campingferie, aktivferie, rundrejser, krydstogt, gourmetferier, wellness-ophold og højskole.

 

Fakta:

 

8.300 kr. koster den gennemsnitlige efterårsferie i 2016*

Tallet dækker over:

19 pct., der bruger under 1.000 kr. på ferien

58 pct., der bruger mellem 1.000 og 10.000 kr. på ferien

23 pct., der bruger over 10.000 kr. på ferien

*Gennemsnitlig udgift til transport, overnatning, forplejning og aktiviteter m.m. pr. husholdning, der holder efterårsferie i 2016

Sådan holder danskerne efterårsferie i 2016 (mulighed for flere svar)

Holder ikke efterårsferie: 38 pct.

Holder ferie, men er derhjemme: 17 pct.

Storbyferie: 9 pct.

Forskellige éndagsture: 8 pct.

Sommerhusferie i Danmark: 7 pct.

Kør-selv-ferie: 7 pct.

Charterrejse: 7 pct.

Ferie med privat overnatning hos familie eller venner: 4 pct.

Sommerhusferie i udlandet: 2 pct.

Campingferie i Danmark: 2 pct.

Aktivferie i Danmark (fx vandrerture, cykelferie, sport, kanoture m.m.): 1 pct.

Aktivferie i udlandet (fx vandrerture, cykelferie, sport, kanoture m.m.): 1 pct.

Rundrejse med rejseselskab: 1 pct.

Rundrejse på egen hånd (uden bil): 1 pct.

Krydstogt: 1 pct.

Gastronomi-/gourmetrejse: 1 pct.

Wellness-ferie i udlandet (fx spaophold, kurophold m.m.): 1 pct.

Højskoleferie: 1 pct.

 

Hvad er din økonomiske situation i efterårsferien 2016 i forhold til sidste år?

Jeg har flere penge til at holde efterårsferie i forhold til sidste år: 13 pct.

Jeg har færre penge til at holde efterårsferie i forhold til sidste år: 21 pct.

Jeg har samme beløb til at holde eftersårsferie i forhold til sidste år: 50 pct.

Ved ikke/ønsker ikke at svare: 16 pct.

Tallene er baseret på i alt 1061 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Tal om forbrugertillid findes her: http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/forbrug/forbrugerforventninger

Nøgleord

Kontakter

Peter Mølkjær
Tlf. +45 21 60 21 74
pmoelkjaer@deloitte.dk

Billeder

Peter Mølkjær
Peter Mølkjær
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Peter Mølkjær er partner i Deloitte og ekspert i forbrug og detailhandel.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum