Haderslev Kommune

Årets Æreshertug 2016 skal udnævnes...

Del

Årets Æreshertug 2016 bliver udnævnt lørdag den 4. juni klokken 12.30 på Torvet i Haderslev.

Hertug Hans Festival i Haderslev nærmer sig. Dermed er det også tid til at udnævne årets Æreshertug 2016.

Udnævnelsen af årets Æreshertug 2016 sker

Lørdag den 4. juni kl. 12.30 på Torvet i Haderslev.

Det er en komité, der har udvalgt årets Æreshertug 2016. Komiteen består af borgmesteren, en repræsentant fra de tidligere æreshertuger, lokalredaktører fra den lokale, skrivende presse og arrangøren af Hertug Hans Festivalen - Foreningen Hertug Hans Festivalen.

Om æreshertugen

Haderslev Kommune har siden midten af 1970'erne hvert år udnævnt en æreshertug.

Begrebet er opstået i.f.m. afholdelse af Haderslevs byfest "Hertug Hans Festen", hvor man hvert år har æret en borger, der har gjort sig positivt bemærket, har gjort noget for kommunen, og som har skabt øget interesse for kommunen og dens aktiviteter - en borger som har medvirket til at gøre Haderslev Kommune bedre, sjovere og mere attraktiv at bo i.

Honorering

Æreshertugen honoreres med blomster, kæde og en reception. Derudover inviteres den nye æreshertug og ledsager til at deltage i det historiske taffel lørdag aften.

Æreshertugens navn indgraveres i en messingplade, der placeres i belægningen ved Stormklokken. Traditionen tro finder dette sted i slutningen af april, året efter udnævnelsen.

Æreshertugens forpligtelser

Æreshertugen indtræder i rækken af æreshertuger, der bl.a. tæller navne som: Poul Schlüter, Ole Olsen, Louis Ehlers, Teatret Møllen, Niels Henrik Arendt, Svend og Sanne Brodersen, og sidste års æreshertug Morten Hansen.

Æreshertugen må påregne deltagelse ved flere arrangementer i løbet af det kommende år f.eks. Haderslev jazzfestival, Vojens Høtte, Kultur i Gram, Kulturfestival, m.fl.

Praktisk

Æreshertugen udråbes fra Torvet i Haderslev under lørdagens optog. Optoget standser ved Torvet i Haderslev kl. 12.30, hvor borgmesteren begrunder udnævnelsen og hænger kæde på, overrækker blomster, skåler - og åbner festen. Den nye æreshertug takker.

Derefter kører den nye æreshertug, sammen med familie og borgmester en æresrunde i Haderslev By, og slutter med en reception i Taffelteltet på det historiske marked i Damparken, hvor Haderslev Kommune er vært. Hertil inviteres også de tidl. æreshertuger, pressen, sponsorer m.fl.

Æreshertugen indbydes endvidere til deltagelse ved højbord med Hertug Hans og øvrige gæster lørdag aften samt evt. øvrige arrangementer under festivalen.Kontaktinformation:

Kulturkoordinator Gry Vissing Jensen, 74 34 17 41

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum