Haderslev Kommune

Årets Æreshertug 2016 skal udnævnes...

Del

Årets Æreshertug 2016 bliver udnævnt lørdag den 4. juni klokken 12.30 på Torvet i Haderslev.

Hertug Hans Festival i Haderslev nærmer sig. Dermed er det også tid til at udnævne årets Æreshertug 2016.

Udnævnelsen af årets Æreshertug 2016 sker

Lørdag den 4. juni kl. 12.30 på Torvet i Haderslev.

Det er en komité, der har udvalgt årets Æreshertug 2016. Komiteen består af borgmesteren, en repræsentant fra de tidligere æreshertuger, lokalredaktører fra den lokale, skrivende presse og arrangøren af Hertug Hans Festivalen - Foreningen Hertug Hans Festivalen.

Om æreshertugen

Haderslev Kommune har siden midten af 1970'erne hvert år udnævnt en æreshertug.

Begrebet er opstået i.f.m. afholdelse af Haderslevs byfest "Hertug Hans Festen", hvor man hvert år har æret en borger, der har gjort sig positivt bemærket, har gjort noget for kommunen, og som har skabt øget interesse for kommunen og dens aktiviteter - en borger som har medvirket til at gøre Haderslev Kommune bedre, sjovere og mere attraktiv at bo i.

Honorering

Æreshertugen honoreres med blomster, kæde og en reception. Derudover inviteres den nye æreshertug og ledsager til at deltage i det historiske taffel lørdag aften.

Æreshertugens navn indgraveres i en messingplade, der placeres i belægningen ved Stormklokken. Traditionen tro finder dette sted i slutningen af april, året efter udnævnelsen.

Æreshertugens forpligtelser

Æreshertugen indtræder i rækken af æreshertuger, der bl.a. tæller navne som: Poul Schlüter, Ole Olsen, Louis Ehlers, Teatret Møllen, Niels Henrik Arendt, Svend og Sanne Brodersen, og sidste års æreshertug Morten Hansen.

Æreshertugen må påregne deltagelse ved flere arrangementer i løbet af det kommende år f.eks. Haderslev jazzfestival, Vojens Høtte, Kultur i Gram, Kulturfestival, m.fl.

Praktisk

Æreshertugen udråbes fra Torvet i Haderslev under lørdagens optog. Optoget standser ved Torvet i Haderslev kl. 12.30, hvor borgmesteren begrunder udnævnelsen og hænger kæde på, overrækker blomster, skåler - og åbner festen. Den nye æreshertug takker.

Derefter kører den nye æreshertug, sammen med familie og borgmester en æresrunde i Haderslev By, og slutter med en reception i Taffelteltet på det historiske marked i Damparken, hvor Haderslev Kommune er vært. Hertil inviteres også de tidl. æreshertuger, pressen, sponsorer m.fl.

Æreshertugen indbydes endvidere til deltagelse ved højbord med Hertug Hans og øvrige gæster lørdag aften samt evt. øvrige arrangementer under festivalen.Kontaktinformation:

Kulturkoordinator Gry Vissing Jensen, 74 34 17 41

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum