Boligsiden.dk

Året der gik: Færre huse til salg uden for de større byer

Del

Færre villaer og rækkehuse er udbudt til salg netop nu sammenlignet med året før. De primære årsager bag det skrumpende udbud er et højt antal salg, den lave rente, der fortsat lukker flere ind på boligmarkedet, og en faldende salgstid. Det viser de seneste nøgletal fra Boligsiden.dk.

Det er sværere at få fingrene i drømmehuset i 2016 sammenlignet med året før. Antallet af huse udbudt til salg endte ved årets udgang på et lavere niveau end året før.

Samlet set endte antallet af villaer og rækkehuse til salg ved årets udgang 1,1 procent lavere i 2016 sammenlignet med 2015. Udbuddet har i særlig høj grad været faldende i kommunerne uden for landets større byer, hvor antallet af salg også ofte har ligget over niveauet fra året før.

 

Antal udbudte villaer og rækkehus

Ændring i forhold til ultimo 2015

Hele landet

38.127

-1,1 procent

Region Hovedstaden

5.513

1,4 procent

Region Midtjylland

9.667

- 1,6 procent

Region Nordjylland

5.651

- 3,2 procent

Region Sjælland

6.727

3,0 procent

Region Syddanmark

10.568

- 3,4 procent

”Årsagen til det lave udbud skal findes i tre faktorer: Et meget højt antal bolighandler i 2016, den faste lave rente, og den kortere salgstid. Det er ydermere bemærkelsesværdigt positivt, at vi har set et så aktivt boligmarked året igennem samtidig med en støt stigning i boligpriserne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hvor ejendomsmæglerne havde færre hus-til-salg-skilte i vinduerne end året før, er udbuddet af ejerlejligheder steget med 0,9 procent og udbuddet af fritidshuse steget med 0,7 procent i forhold til ultimo 2015. Der er store regionale forskelle i udviklingen af antal lejligheder og sommerhuse udbudt til salg.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum