TEKNIQ Arbejdsgiverne

Årelang udsultning har mærket erhvervsskolerne

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om den kritik, en række erhvervsskoleelever har rejst af forholdene på mange erhvervsskoler. Manglende investeringer i både fysiske rammer og undervisningskompetencer gør det svært at tiltrække flere unge til uddannelserne.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det kniber gevaldigt med undervisningsforholdene på mange erhvervsskoler. Det er i dag blevet understreget af en lang række erhvervsskoleelever. Og hos landets tredjestørste arbejdsgiver- og brancheorganisation, TEKNIQ Arbejdsgiverne, genkender man kritikken.

”Det er resultatet af mange års gradvis økonomisk udsultning af erhvervsskolerne, som kommer til udtryk. Vi har længe efterlyst større investeringer i både de fysiske rammer, udstyr og lærernes kompetencer – ikke mindst på det digitale område. Men hidtil har det desværre været småt med konkrete og markante tiltag,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hun peger på, at det generelle billede af erhvervsskolerne som nedslidte og pressede gør det svært at tiltrække flere unge til uddannelserne.

”I 2021 var der 19,9 procent af folkeskolens afgangselever, som søgte ind på en erhvervsuddannelse. Og denne andel er faldet siden 2000. Det til trods for, at vi har haft et erklæret mål om, at tallet i 2020 skulle være på 25 procent – og 30 procent i 2025,” siger Tina Voldby og uddyber:

”Derfor er det også katastrofalt, at vi nu igen skal høre historier om skoler, hvor der eksempelvis er mangel på udstyr, eller at det regner ind, mens eleverne forsøger at forberede sig på deres fremtidige rolle i spidsen for den teknologiske og grønne udvikling.”

Hun opfordrer samtidig til, at man fra politisk side også arbejder for at klæde både skoler og undervisere på til en mere digital virkelighed.

”Der er brug for investering i teknisk/faglig opkvalificering af faglærerne, i ny teknologi og udstyr samt på nogen skoler modernisering af lokaler. Derfor kære politikere: Lyt nu til de unge og lad os få erhvervsuddannelser i verdensklasse,” siger Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, presseansvarlig i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 27 69 45 69

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum