Forsikring & Pension

Arbejdspladser kan blive bedre til sundhed

Del

En ny Gallup-rundspørge viser, at 57 procent af de adspurgte ikke har sundhedsinitiativer på deres arbejdsplads i Region Nordjylland. Der er altså plads til forbedring, mener Forsikring & Pension, Falck, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Erhverv. De vil derfor nu med en særlig pris sætte fokus på arbejdspladsens sundhedsinitiativer.

Sygefravær koster samfundet milliarder af kroner hvert år – ligesom stress, nedslidning og langtidssygemeldinger har store menneskelige omkostninger for den sygdomsramte og de pårørende.

En ny rundspørge, foretaget af KANTAR Gallup i anledning af initiativet, viser, at 57 procent af de adspurgte ikke har sundhedsinitiativer på deres arbejdsplads, og på landsplan er dette 50 procent. Der er således et behov for at øge fokus på arbejdspladsens sundhedsinitiativer. Derfor har de fire parter taget initiativ til den landsdækkende konkurrence ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017”.

Målet med konkurrencen og ”Initiativprisen 2017” er at finde et bedste regionale initiativ, som dyster om at blive kåret som den danske arbejdsplads, der har det bedste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.

- Vi skal stoppe den fortsatte stigning i sygefraværet på danske arbejdspladser. Tiltag inden for sundhed og trivsel er langt mere end et populært personalegode. Det er en investering i, at arbejdspladsen kan levere sin kerneydelse til kunderne, uanset om man er en privat virksomhed eller en offentlig velfærdsleverandør. Sundhed og trivsel er en forudsætning for kvalitet, fremgang og vækst, siger Anne Seiersen, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Alle kan være med til at indstille sit eget gode initiativ på arbejdspladsen i regionen og stemme om, hvilken arbejdsplads der har iværksat det sundeste initiativ.

"Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017 er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Assistance og Healthcare, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

Sundhedssjov i rengøringen
En af de arbejdspladser, som har taget sundhedsinitiativer erEjendomscentret Drift og Service i Frederikshavn Kommune. Her har medarbejderne siden januar 2016 sat fokus på medarbejdernes fysiske og psykiske sundhed, og et af sundhedstiltagene er en digital løsning, nemlig en app kaldet ”Sundhed på spil”. App’en hjælper medarbejderne til at få sundere vaner på en let og sjov måde, og man kan dyste mod hinanden i forskellige discipliner.

- En af styrkerne ved Sundhed på spil er, at det taler mere til den indre motivation og giver medarbejderne lyst til at ændre vaner. Det fungerer ikke som en løftet pegefinger, som siger, hvad der er rigtigt og forkert i forhold til at leve sundt”, fortæller Jette Jensen, der er serviceassistent på Strandby Skole.  

Medarbejderne kan for eksempel få points for at lægge mobiltelefonen væk i fem minutter, stå op til et møde eller lave tre dybe vejrtrækninger, og på den måde bliver det lettere at holde gejsten omkring de små daglige vaneændringer. Og resultaterne er gode.

- Jeg og andre kolleger har tabt sig. Vi har fået mere mentalt overskud, og initiativet har styrket sammenholdet og arbejdsmiljøet på tværs af kommunens forskellige afdelinger. Jeg er glad for, at vi har fået det i gang, fordi vi har et hårdt arbejde, som kræver meget af vores krop, siger Jette Jensen.

Fakta
Konkurrencen skydes i gang mandag 6. marts og afsluttes med en kåring af vinderen tirsdag den 2. maj 2017 i Børssalen i København, hvor de nominerede initiativer fra hver region vil battle om prisen.

Indstillinger og afstemning sker her www.sundestearbejdsplads.dk

Nøgleord

Kontakter

Jesper Hjorth Jespersen, kommunikationskonsulent, Forsikring & Pension, tlf. 41 91 91 02, jhj@forsikringogpension.dk

Ejendomscentret Drift og Service Frederikshavn Kommune, Simone Jensen, tlf. 31 21 40 85, silj@frederikshavn.dk

Regitze Siggaard, forebyggelseschef Falck Healthcare, tlf. 23 27 54 79, regitze.siggaard@falck.dk

Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent, Dansk Firmaidrætsforbund, tlf. 23 36 26 96, rikkeline@firmaidraet.dk

Billeder

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Nye pensionsprognoser: Pensionister undgår lavere afkast26.11.2018 12:01Pressemeddelelse

Fremtiden byder på lavere afkast og højere renter. Det fastslår et sagkyndigt råd, der netop er kommet med nye forudsætninger til de beregninger, pensionsselskaberne giver til deres kunder. Pensionsbranchen justerer derfor beregningerne, og det går særligt ud over unge danskere med lang tid til pensionering. Nuværende pensionister berøres stort set ikke. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum