Arbejdspladser er usynlige på klima

Del

Danskerne vil i stor stil bakke klimainitiativer på jobbet op, hvis deres arbejdsplads vel og mærke har nogle, viser en ny undersøgelse. Men kun en ud af fire medarbejdere kender til klimamål på deres arbejdsplads.

Hvis der er noget, der optager danskerne i disse år, er det klimaudfordringerne. Og den klimabevidsthed er rykket med på arbejdspladsen.

Vi taler med kollegaerne om bekymringerne ved frokostbordet, og hver anden, som sidder dér, er da også i høj eller meget høj grad bekymret for klimaet, viser en ny undersøgelse, Yougov har lavet for Krifa.

Desværre kigger mange forgæves efter klimamål. Helt præcist siger 52 procent af danske lønmodtagere nej til, at deres arbejdsplads har sat mål. 21 procent ved det ikke.

   -Det at opleve en større mening med arbejdet har mere end noget anden en betydning for vores lyst til at stå op og tage på arbejde. Nu er det indsatsen mod klimaforandringer, der giver mening for rigtig mange lønmodtagere, og jeg tror bestemt, det bliver en måde at tiltrække fremtidens medarbejdere på, siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

Lyt til medarbejderne
Undersøgelsen viser da også, at mere end 7 ud af 10 vil få et bedre syn på en virksomhed, der tager klimahensyn. Han opfordrer arbejdsgiverne til at lytte til, at 9 ud af 10 medarbejdere i høj grad vil bakke op om initiativer til gavn for klimaet.

   -Vi er selv i gang i Krifa på flere fronter. Mine kolleger er gode til at samkøre og tage cyklen på arbejde. Vi har opgraderet vores affaldssortering og udskiftet flaskevand med koldtvandshaner, og vi stiller store krav til vores leverandører og samarbejdspartnere om mere genbrug og mindre kemi, siger Søren Fibiger Olesen.

Seks klimaråd til arbejdspladsen: https://krifa.dk/om-krifa/presse/nyheder/klima-og-arbejdsliv

Flere tal fra undersøgelsen:
68 procent er blevet mere opmærksomme på klimaudfordringer, end de var for to år siden.
46 procent er enige eller helt enige i, at de taler med kollegerne om klima og klimahensyn.
86 procent vil i høj eller meget høj grad bakke klimainitiativer på deres arbejdsplads op.

Undersøgelsen er foretaget af Yougov for Krifa blandt 1007 repræsentativt udvalgte danske lønmodtagere.

 

Formand, Søren Fibiger Olesen, 25444008
Pressekontakt: Anne Bjerregaard Bang, 51381896

Nøgleord

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

Erhvervspsykolog: Det er okay at være nervøs for at vende tilbage på arbejdet15.5.2020 13:47:31 CESTPressemeddelelse

Flere og flere arbejdspladser er så småt ved at åbne op og lade de tomme kontorbygninger blive fyldt med liv igen. Intet er som før Corona-krisen, og mange vil møde ind til en anderledes hverdag med restriktioner og nye rutiner. Men hvordan sikrer man høj trivsel, når alt er vendt på hovedet, og Corona stadig raserer? Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk kommer her med tre gode råd til en hverdag med trivsel: Sæt ord på bekymringerne. - Der kan være mange bekymringer og stor usikkerhed forbundet med at skulle vende tilbage på arbejdspladsen, mens Corona stadig er der. Er det sikkert? Bliver jeg nu smittet? Holder mine kolleger god nok hygiejne og afstand? Tal om det med dine kolleger og sæt ord på det, der fylder. Du er helt sikkert ikke alene om bekymringerne. Inddrag din leder. - Lederen har en vigtig rolle i at sikre arbejdsmiljøet og trivslen, og det kan derfor være en god idé at inddrage lederen. Det er fx en god idé, at lederen italesætter, at det er okay at sige fra, hvis nogen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum