If Forsikring

Arbejdsmail på mobilen truer virksomheder under ferien

Del
IT-kriminelle verden over udnytter, at mange ikke kan holde sig fra arbejdsmailen under ferien. De får derved lettere ved at trænge ind i virksomhedernes IT-systemer. Tjek sikkerhedsrådene, hvis du ikke kan holde dig fra arbejdsmailen.

Mange holder sig opdateret på arbejdsmailen via mobilen, selvom de har ferie. Ofte scanner man bare lige indbakken igennem, og bruger derved mindre tid på hver enkelt mail. Derved går man glip af de små signaler, der ellers kunne indikere, at afsender måske ikke er den legitime virksomhed, man gerne vil give sig ud fra, og at der kan være tale om ondsindede mails.

Falske links
Særligt mails med vedhæftede filer og falske links udgør en stor sikkerheds­risiko. Dokumenter kan indeholde skadeligt indhold og koder. Links kan føre til falske URL’er, som kan udsætte virksomheden for en risiko, hvis man klikker på dem.

- Skærmvisningen på telefonen giver typisk mindre detaljerede oplysninger end på computerskærmen. Og når man tilmed er i et afslappet feriehumør, er man ofte mindre omhyggelig med at tjekke hvem afsender er, end hvis man er på arbejdspladsen, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef hos If Forsikring.

De mest udbredte erhvervs-mailprogrammer har indbygget sikkerhedsbeskyttelse, hvor man ved at holde fingeren på et link, får det vist i et pop-up inden man klikker videre, eller får vist at linket er sikkerhedstjekket. Det handler om at gøre det til en vane at bruge sådannefeatures, inden man aktiverer links, anbefaler hun.

Pas på med at videresende
En anden udbredt risiko ved at tjekke mails på mobilen opstår, når chefer og medarbejdere vil være effektive, og videresender mails til kolleger eller ferieafløsere med korte besked a la ”Vil du se på denne?”.

- Det kan ferieafløseren let tolke som om, du siger god for indholdet og beder ham eller hende gøre noget ved sagen. Reelt har du måske bare set beskeden flygtigt igennem på stranden eller i en kort pause i indkøbscentret. Korte beskeder kan let blive misforstået, siger Birgitte Ringbæk.

- Det er nemt at sige, at folk skal holde fri, når de holder fri. Det er der bare mange, som ikke kan eller helt praktiserer. Derfor, hvis du er det mindste mistænksom over for en ikke ventet mail, så er det sikrest at antage, at det drejer sig om svindel. Vent med at gøre yderligere, eller bed en ferieafløser kontakte den pågældende virksomhed direkte, hvis du har indtryk af, at det haster. 

6 sikkerhedstips til mobilen i ferien:

  1. Vær skeptisk overfor mails, der har dårligt sprog og begrænsede detaljer, fx om afsenders relation til din arbejdsplads.

  2. Hvis indholdet af mailen forsøger at presse dig ved meget korte frister, bør du være på vagt.

  3. Stemmer afsenders e-mailadresse ikke overens med navnet på virksomheden, afsender påstår at være fra, kan det være tegn på svindel.

  4. Mails uden kontaktoplysninger, som fysiske adresser og telefonnumre, kan være et andet tegn på, at noget er galt. Vent til du kan slå kontaktoplysninger op på nettet og kontakt afsendervirksomheden for at fastslå om mailen er ægte eller ej.

  5. Vær skeptisk overfor webadresser, der afviger fra, hvad der ville være det oplagte valg.

  6. Selvom det er mindre sandsynligt at blive ramt af angreb på en smartphone end din arbejdscomputer, så sørg for at være ajour med sikkerhedsopdateringer på din telefon.

Kilde: If Forsikring

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
If Forsikring giver råd, hvis arbejdsmailen skal tjekkes i ferien (foto: PR)
If Forsikring giver råd, hvis arbejdsmailen skal tjekkes i ferien (foto: PR)
Download
Birgitte Ringbæk, kommunikationschef, If Forsikring (foto: Lars Schmidt)
Birgitte Ringbæk, kommunikationschef, If Forsikring (foto: Lars Schmidt)
Download

Information om If Forsikring

If Forsikring
If Forsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

+45 70 12 12 12http://www.if.dk/

If er Nordens største forsikringsselskab med mere end 4,5 mio. kunder, som både tæller private og virksomheder. Vi forsikrer hver femte bolig og personbil i Norden, og vi tilbyder også ejendoms- og personforsikringer til enkeltpersoner og virksomheder. Vi er 10.000 medarbejdere fordelt på flere forretningsområder og lande, og takket være vores størrelse og brede tilstedeværelse kan vi være tæt på kunderne og tilbyde pålidelige forsikringer. Vores løfte til kunderne er kernen i vores identitet: If hjælper meget. If er ejet af finske Sampo, som er børsnoteret i Helsinki, Stockholm og København. I 2025 blev Topdanmark en del af If.

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Forsikring

Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse

1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan

Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform

If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af

Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse

Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye