3F

Arbejdsløsheden sat 6,5 år tilbage: Afgørende af skabe tryghed for ledige

Del

Man skal tilbage til slutningen af 2013 for at finde samme høje arbejdsløshed som i dag. Det viser ny prognose. Forud for torsdagens partilederdebat kræver 3F’s formand løsninger for titusindvis af arbejdsløse danskere.

- Coronakrisen har fået arbejdsløsheden til at eksplodere. På to måneder er vi banket 6,5 år tilbage. Det er en katastrofe, siger Per Christensen, forbundsformand i 3F.

Udviklingen er sket på trods af historisk store hjælpepakker, der har holdt hånden under virksomhederne og fastholdt over 150.000 lønmodtagere i beskæftigelse.

Derfor skal regering og Folketing træde i karakter og skabe større tryghed for de ledige, lyder det forud for aftenens partileder-debat.

- Jeg forventer, at vi i aften får konkrete løsninger og forslag på bordet. F.eks. i form af en økonomisk håndsrækning til de titusinder af ledige og andre konkrete forslag til at stimulere forbruget og få gang i økonomien.

- Der er ikke brug for pæne ord og uforpligtende hensigtserklæringer. Der er brug for politisk handling. Og det haster også for mine kollegaer, der har mistet arbejdet. De får ikke del i de milliardstore hjælpepakker.

Med udgangspunkt i hvor meget 3F’erne i krisetider fylder i opgørelse af arbejdsløshed viser 3Fs prognose, at den samlede officielle bruttoarbejdsløshed i april må forventes at stige mellem 28.000-33.000 fuldtidspersoner efter sæsonkorrektion.

Det vil svare til en stigning i ledighedsprocenten mellem 1,0 og 1,2 procentpoint. Så den samlede ledighed i Danmark vil ligge på mellem 5,1 og 5,3 pct. svarende til op imod 150.000 fuldtidsledige.

Så mange ledige har der ikke været siden slutningen af 2013, hvorfor 3F konkluderer, at arbejdsløsheden er sat mere end 6½ år tilbage på blot to måneder (marts, april).

3Fs formand har en konkret pakkeløsning klar til regering og Folketing, der vil skabe tryghed for ledige og stimulere økonomien:

  • ”Vi skal have en ekstra økonomisk håndsrækning, så ledige lønmodtagere f.eks. ikke behandles ringere, end selvstændige, der er ramt af krisen.”
  • ”Det er tid at frigive lønmodtagernes indefrosne feriepenge. Det vil styrke trygheden, økonomien og efterspørgslen hos alle lønmodtagere.”
  • ”Giv nu dagpengemodtagere timeout, indtil krisen er overstået, i forhold til grænsen på to års dagpenge.”

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentar, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.
For spørgsmål om prognosen, kontakt 3Fs cheføkonom Frederik I. Pedersen på 28 42 42 72

Billeder

Vedhæftede filer

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum