Fredensborg Kommune

Arbejdsgruppen om normeringer i kommunens dagsinstitutioner kom flot i mål

Del

I et helt udsædvanligt samarbejde mellem forældre, personale, faglige organisationer og kommunens administration er det lykkedes at analysere og forhandle sig frem til et fælles billede af, hvordan normeringerne i dagtilbud ser ud og beregnes.

Hvordan ser kommunens normeringer på børneområdet rent faktisk ud – og hvordan beregner vi dem? De spørgsmål fyldte meget i debatten sidste efterår. Og det kneb samtidig med at blive enige om et fælles datagrundlag at debattere ud fra. Derfor besluttede Børne- og Skoleudvalget i december at nedsætte en tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter for forældre, medarbejdere, faglige organisationer og kommunens administration. Opgaven var den ”enkle” at skabe et fælles billede af normeringerne, budgettet, en beregningsmodel og de ansattes kompetencer.

Efter blot syv måneder – og på trods af en coronakrise - er arbejdsgruppen nu kommet i mål. Og oven i købet med et resultat, som klart overgår de første forventninger, siger Per Frost Henriksen, som er formand for Børne- og Skoleudvalget:

”Jeg må indrømme, at det dengang i december mest af alt lignede en ”mission impossible”. For det er - så vidt jeg ved – første gang, at vi har bragt så forskellige interesser sammen om et forhandlingsbord med så svær en opgave. Men det lykkedes takket været en fantastisk konstruktiv indsats fra alle – og den indsats vil jeg på vegne af hele Børne- og Skoleudvalget meget gerne kvittere for”, siger Per Frost Henriksen og fortsætter:

”Den endelige rapport giver et rigtigt godt indblik i, hvordan vores normeringer kan beregnes. Til det formål har vi udviklet en ”omsættertabel”, som så at sige viser, hvor meget normering vi får for pengene. Og det giver os dels langt bedre gennemsigtighed på området og dels et konkret værktøj, som vi kan bruge, når vi fremover skal forhandle om budgettet på børneområdet”.

BUPL deltog også i arbejdsgruppen – og her er der også tilfredshed, siger Sidsel S. Pedersen, der er faglig sekretær i BUPL Nordsjælland:

”Vi har oplevet en rigtig god proces, hvor alle parter har lagt mange kræfter i at nå frem til et resultat, som alle er tilfredse med. BUPL’s synspunkter i forhold til minimumsnormeringer er velkendte. Men det er helt unikt, at vi som faglig organisation har været med i maskinrummet, og at der nu for første gang er udarbejdet en rapport, der giver et fælles billede af normeringerne hos forældre, medarbejdere, faglige organisationer, politikere og administration. Det er et fantastisk udgangspunkt for en fælles dialog om ambitionsniveauet. Jeg er derudover også glad for rapportens afsnit om uddannelse og den samlede kvalitet i dagtilbuddene”, siger Sidsel S. Pedersen.

Kontakter

Udvalgsformand Per Frost Henriksen (A) tlf. 25 13 62 99
Faglig sekretær Sidsel S. Pedersen, BUPL, tlf. 29 67 87 42

Billeder

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum