Haderslev Kommune

Arbejdet med to nye cykelstier går i gang

Del

I december kan to nye strækninger med cykelsti indvies i Haderslev midtby. Arbejdet går i gang i den kommende uge og vil medføre ændringer i trafikken.

I uge 39 begynder arbejdet med en kombineret cykel- og gangbro ved siden af den eksisterende Hertug Hans Bro. Derved får de bløde trafikanter en sikker forbindelse hen over fjorden ved Sejlstensgyde.

Trafikanter vil kunne benytte Hertug Hans Bro, mens arbejdet udføres, men det vil være en god idé at beregne ekstra tid til turen eller finde en alternativ rute, da en del af kørebanen inddrages til arbejdsområde.

Nye cykelstier og bedre trafikafvikling på Bredgade

I begge sider af Bredgade anlægges en cykelsti, således at cykelstierne på Storegade og Laurids Skaus Gade bliver forbundet. Arbejdet begynder i uge 40, umiddelbart efter afslutningen af vejarbejdet i Gåskærgade.

Signalanlæggene ved Storegade, Filosofgang og Laurids Skaus Gade bliver i samme omgang ombygget, så lysene bliver trafikstyrede for at give en bedre trafikafvikling på strækningen. Forholdene for svagtseende fodgængere vil også blive forbedret.

Svingbanerne på strækningen vil blive inddraget, mens arbejdet står på, og det forventes at give en del forsinkelser i trafikken og risiko for kø. Derfor opfordres billisterne til at finde alternative ruter, hvis det er muligt. Særligt billister fra vest mod Filosofgang og Gåskærgade anbefales at køre via eksempelvis Omkørselsvejen, Laurids Skaus Gade og Nørregade. Bilister fra øst mod Ribe Landevej kan også med fordel køre ad Bredgade mod nord til Omkørselsvejen.

Supercykelsti på vej

Cykelstierne på Bredgade er en del af første etape af en supercykelsti fra Haderslev Havn til midtbyen. Herfra er der forbindelse videre til Hammelev og Vojens.

Udover cykelstier på Bredgade omfatter 1. etape desuden etablering af dobbeltrettet cykelsti på det tidligere banelegeme mellem Vinkelvej og Lindedal samt anlæg af en krydsningshelle på Fjelstrupvej ved Kulhavnsvej.

I 2017 vil Nørregade i vest blive forbundet med Lindedal i øst.Kontaktinformation:

Ingeniør Maiken Henningsen, telefon 74 34 23 31

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum