Haderslev Kommune

Arbejdet med Det gode ældreliv tager fart

Del

Haderslev Kommune arbejder i 2016 både arbejde med en Værdighedspolitik og Det gode ældreliv. Borgerne skal på banen og hjælpe kommunen.

Voksenudvalget besluttede sidste år, at det gerne vil have borgernes bud på, hvad det gode ældreliv betyder for dem.

Arbejdet tager nu for alvor fart. I midten af februar er en udvalgte række interessenter inviteret med til en workshop om det gode ældreliv. Forud for workshoppen har de fået til opgave at lave et interview med tre personer fra deres netværk, således at der kommer flere forskellige bud på det gode ældreliv. Interessenterne skal blandt andet spørge til, hvad det god ældreliv er for dem, hvilke behov der er vigtige, og hvordan man kan styrke relationerne.

"Vi har givet dem lidt lektier for, men vi synes, det er en lidt anderledes måde at involvere borgerne på, og det er vigtigt for os, at det bliver en proces, hvor det er os, der lytter, og hvor borgerne kan komme på banen", siger formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen.

Udover workshoppen vil der også i senere hen på foråret blive inviteret til en visionskonference, hvor alle kan deltage.

Målet med "Det gode ældreliv" er blandt andet at kunne formulere en ny retning for fremtidens ældreliv og igangsætte konkrete initiativer.

Udover "Det gode ældreliv" er Haderslev Kommune også i gang med at lave en Værdihedspolitik. Værdighedspolitikken og "Det gode ældreliv" er overlappende. "Det gode ældreliv" omhandler alle borgere i pensionsalderen, hvor Værdighedspolitikken skal udstikke principper for borgere i pensionsalderen, der modtager hjemmehjælp og hjælp på Plejecentre. Det er en del af Finansloven, at kommunen skal udarbejde en Værdighedspolitik.Kontaktinformation:

Formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, telefon 40 22 52 93

Direktør for Voksen- og Sundhedsserivce, Charlotte Scheppan, telefon 51 21 31 64

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum