Udenrigsministeriet

Arbejdet med at hjælpe danskere i udlandet intensiveres

Del
Mens flere og flere lande dag for dag laver restriktioner på rejser, målretter Udenrigsministeriet nu sin indsats yderligere for at rådgive danskere rundt om i verden.

Udenrigsministeriet har nemlig nedsat tre særlige task forces for at hjælpe danskere i udlandet bedst muligt.

Der er tale om en task force for Asien, en for Sydamerika samt en for Marokko. Hver task force har en hotline, danskere med behov for rådgivning eller assistance kan ringe til.

”Vi har lige nu fokus på danskere i Marokko, Filippinerne, Chile, Ecuador og Peru, hvor det er særligt svært at komme hjem fra. Men vi følger selvsagt tæt med i danskernes hjemrejsemuligheder verden over, for hurtigt at kunne sætte ind dér, hvor der måtte være behov for en ekstra indsats,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.


Meld dig til danskerlisten – og meld dig fra igen, når du er godt hjemme

Lige som det er vigtigt at stå på Danskerlisten, når man befinder sig i udlandet, så er det lige så vigtigt for Udenrigsministeriets arbejde, at folk husker at melde sig fra igen, når de er hjemme. Så er det nemmere, at målrette hjælpen, hvor behovet er størst.

”Der er rigtigt mange, der har lyttet til vores råd og som er kommet godt hjem lige nu. Derfor vil jeg opfordre til, at folk melder sig fra listen igen, når de kommer hjem, så vi kan skabe et helt klart billede af, hvor der er behov for vores hjælp lige nu,” siger Jeppe Kofod.

Ud over de målrettede task forces sender Udenrigsministeriet løbende push-meddelelser og SMS’er til de danskere, der befinder sig i udlandet. Dermed gives der besked om, hvis det land, de befinder sig i med kort varsel indfører rejserestriktioner og derfor bør sørge for hjemrejse hurtigst muligt.

”Selvom mange danske rejsende lige nu gør det rigtige og deres bedste for at komme hjem, så må vi også erkende, at er det meget svært og besværligt nu. Det var derfor, at jeg allerede i sidste uge anbefalede alle danskere at vende hjem snarest muligt. Desværre må nogle nok indstille sig på, at de kan komme til at opholde sig i udlandet længere end de oprindeligt havde planlagt eller forestillet sig. Det skal man være forberedt på, som situationen udvikler sig,” siger Jeppe Kofod.

Find svar på de hyppigst stillede spørgsmål om rejser her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Generel information om coronavirus/covid-19 findes på: www.coronasmitte.dk

Task force, Marokko: + 45 50 77 86 00 eller e-mail: coronamarokko@um.dk
 
Task force, Asien: +45 33 92 13 44 eller e-mail: coronaasien@um.dk
 
Task force, Sydamerika: 33 92 13 45 eller e-mail: coronasydamerika@um.dk

Kontakter

For yderligere presse kontakt pressevagten:

Tlf.: +45 61 97 92 47
pressevagten@um.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye