Globenewswire

Aqua Comms

Del

Aqua Comms fortsætter med at investere i Subsea Cables og bekendtgør nyheder om den nordatlantiske kabelforbindelse

Aqua Comms er udnævnt til systemoperatør af nyt undersøisk kabel over Nordatlanten

DUBLIN, Irland, den 15. januar 2018  (GLOBE NEWSWIRE) -- Aqua Comms DAC ("Aqua Comms"), operatøren af Irlands første dedikerede, undersøiske fiberoptiske netværk, der forbinder New York, Dublin og London, kommer i dag med en meddelelse om sine planer om fortsat at investere i infrastruktur til undersøiske kabler, efter at have tilsluttet sig HAVFRUE konsortiet, som vil eje og drive et nyt undersøisk kabelsystem, der forbinder New Jersey i USA med Irland og Danmark, med forbindelsesmuligheder til Norge.


Det undersøiske HAVFRUE kabel er den første, nye undersøiske kabelforbindelse over Nordatlanten, etableret imellem Nordeuropa og USA, i næsten to årtier.  Aqua Comms er blevet udnævnt til systemoperatør og landingsgruppe i USA, Irland og Danmark. TE SubCom er blevet udvalgt til leverandør til systemet, og ruteundersøgelserne er begyndt. Det planlagte starttidspunkt, hvor det undersøiske HAVFRUE kabel skal være driftsklart, er det 4. kvartal i 2019.

Aqua Comms vil markedsføre og sælge kapacitetsserviceydelser og råspektrum på sin del af HAVFRUE kabelsystemet under handelsnavnet America Europe Connect-2 (AEC-2), som komplementært til det eksisterende transatlantiske kabel, America Europe Connect-1 (AEC-1), der løber mellem New York og Killala i County Mayo, Irland. Aqua Comms er også ved at afslutte en ny kabelrute til Danmark gennem Storbritannien og udvikler hermed CeltixConnect-2, som forbinder Dublin til Manchester, samt North Sea Connect kablet, som vil forbinde Stelliums datacenter i Newcastle i England til Esbjerg i Danmark.

Kombinationen af de nye undersøiske kabelprojekter, konstruktionen af HAVFRUE/AEC-2 kabelsystemet og de eksisterende systemer, der ejes og styres af Aqua Comms, vil skabe en solid, ringbaseret infrastruktur imellem USA's østkyst, Irland og Nordeuropa, der forbinder knudepunkterne i hyperskala-datacenter branchen omkring Atlanterhavet i Nordamerika, Irland og Skandinavien.

"Invest in Denmark er stolt af at tage imod Aqua Comms og de andre konsortiumvirksomheder i Danmark med denne fantastiske tilføjelse til vores internetinfrastruktur", kommenterer Steen Hommel, Direktør for Invest in Denmark .  "Udenrigsministeriet er meget tilfreds med investeringen. At lande et helt nyt fiberkabel af topkvalitet på den jyske vestkyst vil styrke Danmarks forbindelse til Nordamerika."

HAVFRUE/AEC-2 netværksserviceydelser til infrastruktur vil blive leveret til og fra moderne, pålidelige, operatøruafhængige forbindelsespunkter hos NJFX i Wall, New Jersey, og 1025Connect i Long Island, New York, med en solid netværksforbindelse og en omløbsrute gennem Manhattan, som forøger mangfoldigheden og modstandskraften i regionen.  I Europa vil serviceydelserne blive tilbudt fra alle landingsstationer og operatøruafhængige opkoblingspunkter i metroområder i Dublin, London, Amsterdam og Esbjerg, hvor systemet vil mere end fordoble fiberkonnektiviteten til Danmark og dermed forøge internettets mangfoldighed og pålidelighed i regionen. 

"Aqua Comms er yderst tilfreds med at investere som en del af konsortiet bag HAVFRUE kabelsystemet, som forbinder USA, Irland og Danmark," erklærer Nigel Bayliff, den administrerende direktør for Aqua Comms.  "Efterspørgslen på omfattende kapacitet og konnektivitet, som forbinder Nordamerika med Nordeuropa, kan ikke overvurderes, og kombinationen af AEC-1/AEC-2 undersøiske kabelsystemer, understøttet af HAVFRUE konstruktionen, vil levere pålidelighed og robusthed på et gunstigt tidspunkt, især med henvisning til digitaløkonomiens meteoriske vækst i Skandinavien."

Aqua Comms teamet deltager i PTC'18 fra den 21.-24. januar i Honolulu i Hawaii; Metro Connect, den 29.-31. januar i Miami i Florida og Submarine Networks Europe, fra den 20.-21. februar i London.  Aqua Comms inviterer virksomheder til at komme og mødes med firmaets repræsentanter til disse arrangementer, så de kan hjælpe organisationerne med deres langsigtede konnektivitetsbehov over Atlanterhavet.

Besøg www.aquacomms.com for at lære mere om Aqua Comms.

Om  Aqua Comms DAC
Aqua Comms DAC er en irsk operatør for operatører specialiseret i at bygge og styre undersøiske kabelsystemer samt levere fiberpar, spektrum og kapacitet-netværksløsninger til de globale medie-, indholds- og operatørmarkeder. Aqua Comms DAC, ejer og operatør af America Europe Connect-1 (AEC-1) og CeltixConnect-1, bygger fortsat på sin vision om effektivt ejerskab af undersøisk infrastruktur, med medlemskab af HAVFRUE konsortiet og udvikling af CeltixConnect-2 og North Sea Connect, for at bygge en bro imellem Nordamerika og Nordeuropa via Nordatlanten. Besøg www.aquacomms.com for at lære mere om Aqua Comms og dens portefølje af undersøiske kabelsystemer.

Om TE SubCom
TE SubCom (SubCom), en TE Connectivity Ltd. virksomhed, er en branchepioner inden for undersøisk kommunikationsteknologi og de dertil relaterede serviceydelser, og er samtidigt en førende, global leverandør, der kan opfylde de nuværende krav til undersøisk kommunikation. SubCom er en vertikalt integreret leverandør, der designer, fremstiller, idriftsætter og vedligeholder branchens mest pålidelige fiberoptiske kabelsystemer. Dets løsninger omfatter langdistance- og regionalsystemer, netværk uden gentagelse, kapacitetsforbedringer, offshore olie og gas, og videnskabelige forskningsapplikationer. Med sin viden om netværk og sin globale erfaring leverer SubCom til tiden og dækker sine kunders behov over hele verden. På nuværende tidspunkt har virksomheden idriftsat nok undersøiske kommunikationskabler til at omringe jordkloden 15 gange ved ækvator. Besøg www.SubCom.com for at få yderligere oplysninger.

Mediekontakter:
iMiller Public Relations for Aqua Comms DAC
Tlf: +1 866 307 2510
aquacommspr@imillerpr.com

Courtney McDaniel
TE SubCom
Tlf: +1 732 578 7356
info@subcom.com

Fotografiet, der ledsager denne pressemeddelelse, er tilgængeligt på: http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/cc09414a-36b4-459f-b84b-39943418e358


WEB:

Information om Globenewswire

Globenewswire
Globenewswire
Nikolaj Plads 6
1007 København K

+45 3377 0377http://globenewswire.com