Esbjerg Kommune

Appel til unge og deres forældre: Skru op for samtalen og ned for musikken

Del

Sommerfornemmelserne melder for alvor deres ankomst i denne uge, hvor flere børn og unge går på sommerferie. Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune ønsker god ferie med en appel til de unge og deres forældre: De unge skal huske at tage hensynet til andre med, når de mødes i festligt lag, og der er brug for, at forældrene er tydelige om, hvordan man fester og er sammen under åben himmel.

Sprøde sommerhits på soundboksen. Hænge ud med vennerne. Godt vejr. For mange er det opskriften på en god sommeraften i parken, på stranden eller hjemme i haven. Det er dog langt fra alle, der sætter pris på den festlige stemning.

”Når festen flytter udenfor, bliver naboerne ufrivilligt en del af den. Henvendelser til Syd- og Sønderjyllands Politi vedrørende støj, larm og høj musik tager til i takt med, at temperaturen stiger og flere holder ferie”, siger Christian Østergård, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Mange af de henvendelser kunne være undgået, hvis de unge var opmærksomme på hensynet til naboer i kvarteret og andre, som måtte være påvirket af lyden fra selskabet og de unges opførsel.

Dialog før festen begynder

I stedet for at det i yderste konsekvens er Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal på banen og fortælle de unge, hvordan de skal opføre sig, er det langt bedre, hvis forældrene tager snakken med de unge, inden festen begynder.

”Tydelige voksensignaler er et af de bedste redskaber, der findes, både når det gælder den enkelte unge og når det gælder deres fællesskaber. Som forældre skal man både søge dialogen med den unge, men også med de andre forældre rundt om de unges fællesskaber. En fælles linje gør det meget nemmere for de unge”, siger Vibeke Stage, Leder af SSP Forebyggelse & Vejledning i Esbjerg Kommune.

Den retning, som forældrene udstikker, skal være meget konkret, lyder anbefalingen. Det gælder tidspunkter for, hvornår man skal være hjemme, lydniveau, opførsel over for hinanden og andre og hvordan, man efterlader et offentligt område efter en festlig sammenkomst.

Fem gode råd til festen under åben himmel

  • Skru ned for musikken efter kl. 22 i hverdagene og kl. 23 i weekenden
  • Ryd op og efterlad området lige så pænt, som da I kom
  • Alle skal være trygge ved festen
  • Hav klare rammer om festen
  • Søg dialogen med forældre, unge og naboer – inden festen begynder

Kontakter

Vibeke Stage, leder af SSP Forebyggelse & Vejledning, vito@esbjerg.dk eller
76165280.

Christian Østergård, vicepolitiinspektør, coe003@politi.dk eller 40231851.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum