Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Appel til beskæftigelsesminister: Giv os ekstra muligheder til de ledige

Del
Vi har brug for nye tiltag og lempelser for at hjælpe alle de ledige i den gradvise åbning efter coronakrisen. Sådan lyder en fælles appel fra de seks største byer i Danmark til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Vi skal være mest muligt effektive, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der har taget initiativ til henvendelsen.

Når Danmark åbner igen efter coronakrisen, skal jobcentrene hjælpe tusindvis af nye ledige med at få et job.

Og det skal ske samtidig med, at de borgere, der var ledige, før samfundet blev sat på pause, også skal tilbage på sporet mod beskæftigelse eller uddannelse.

Derfor appellerer borgmester, rådmænd og udvalgsformænd fra de seks største byer i Danmark nu i et fælles brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om at få maksimal fleksibilitet til at løfte den store opgave for at undgå et alt for stort pres på alt fra rehabiliteringsmøder til jobsamtaler.

”Vi har brug for så stor fleksibilitet som muligt for at kunne klare den enorme opgave, der venter. Alle jobcentre skal hurtigst muligt op i gear, så vi kan hjælpe de ledige i job igen og virksomhederne med at finde den rette arbejdskraft. Derfor har vi en række forslag, som kan løfte noget af presset”, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der har taget initiativ til brevet til ministeren.

Forslagene til mulige tiltag i en overgangsperiode er:

  • Mulighed for at jobcentrets samtaler med borgerne kan holdes telefonisk, som virtuelle samtaler eller ved fysisk fremmøde, alt efter hvad der giver bedst mening.
  • At jobcentrets tilbud om online forløb (opkvalificering, jobsøgningskurser mv) tæller med i den statslige registrering af kommunernes aktive beskæftigelsesindsats.
  • At reglerne for at sende ledige i virksomhedsplaceringer lempes i en overgangsperiode, så der kan skaffes nok virksomhedsplaceringer til de ledige. F.eks. mulighed for, at flere grupper af ledige kan være i virksomhedspraktik i op til 13 uger.
  • At rehabiliteringsmøder fortsat kan være virtuelle.
  • At kommunerne kan behandle oplagte sager om førtidspension og fleksjob på rehabiliteringsmøder uden borgerens deltagelse, hvis borgeren er indforstået med det.
  • At den statslige overvågning af kommunernes resultater og overholdelse af proceskrav i forhold til eventuelt skærpet tilsyn med kommunerne annulleres i 2020.

”Alle forslagene er til, for at vi bruger vores ressourcer bedst muligt og på dem, der har mest behov, fx ved at gøre det muligt at behandle flere oplagte sager hurtigere og være mere effektive til gavn for borgeren. Derfor er det vores forventning, at beskæftigelsesministeren kan se det fornuftige i at give os alle de tiltag og lempelser, så vi kan hjælpe de mange nye ledige bedst muligt, når jobcentrene skal i gang igen”, siger Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22 82 84 37/ JW9K@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye