App vil gøre hverdagen lettere for skilsmisseforældre

Del

Sommerferien er officielt slut, og hverdagen banker på døren. Det samme gør efterårets mange skilsmisser, hvor skilsmisseforældre tyr til digitale hjælpemidler, når det drejer sig om hjælp til samarbejdet.

Søren Christiansen er uddannet datalog og far til 2
Søren Christiansen er uddannet datalog og far til 2

Ifølge statistikkerne er sommerferien højtid for, at ægtepar ser hinanden i øjnene, vælger ægteskabet fra og skilsmissen til. 

Den ny hverdag, hvor forældrene skal deles om barnet på 2 forskellige adresser, kræver fælles koordinering. Flere forældre efterspørger værktøjer, der kan systematisere den fælles planlægning, når barnet pendler mellem 2 hjem.

Skilsmissefar savnede værktøjer der ikke drejede sig om konflikt

Søren Christiansen er skilsmissefar og samarbejder til dagligt med sine børns mor i en 7/7 ordning.
Han har skabt skilsmisse app’en CoPilots, og han mener, at der er brug for nytænkning, når det drejer sig om samarbejde mellem skilsmisseforældre.

- Når vi kan udvikle apps, der hjælper os til at løbe flere kilometer eller finde de billigste hoteller, bør vi også udvikle apps, der hjælper skilsmisseforældre med sikker koordinering og samarbejde på tværs af barnets 2 hjem, siger han.

Søren Christiansen har derfor, med kapital fra danske investorere, brugt de sidste 2 år på at udvikle app’en CoPilots.
Her får skilsmisseforældre hjælp til samarbejde, planlægning og fælles indblik i barnets dagligdag samt sikker deling af lægeoplysninger, telefonnumre og barnets billeder.
Særligt for app'en er, at fokus, modsat de fleste offentlige initiativer, ikke er på konflikter, men derimod på den almindelige hverdag i børnefamilien.

- Vi har alt for længe kun talt om de skilsmissefamilier, hvor forældre og børn mistrives. Det er på tide, at vi beskæftiger os med, at også velfungerende skilsmissefamilier kan have brug for værktøjer til de særlige situationer, der opstår, når barnets hverdag skal planlægges på tværs af 2 hjem. Når forældrene trives, resulterer det i børn, der trives, slutter Søren Christiansen.

Skilsmisseforældre hilser initiativet velkomment

Blandt skilsmisseforældrene hilses initiativet velkomment.
Sidsel Albertsen er (skilsmisse)mor og genkender, at det er vanskeligt at finde værktøjer, der er målrettet hverdagens planlægning mellem 2 hjem.

- Jeg har indkøbslister, bankkonti, træningsprogrammer og meget mere samlet på min telefon via forskellige apps. Hvis en app kan give mig en enkel løsning, når det drejer sig om koordinering mellem min eksmand og jeg, så siger jeg ja tak, siger hun.

Fakta

  • Ifølge børne- og socialministeriets rød, gul, grøn kategori, fordeler skilsmissefamilierne sig som 62% grønne, 31% gule og 7% røde
  • CoPilots er gratis i App Store og Google Play

Nøgleord

Billeder

Søren Christiansen er uddannet datalog og far til 2
Søren Christiansen er uddannet datalog og far til 2
Download
Download

Information om CoPilots

CoPilots
Njaldsgade 19d, 2
2300 Kbh S

81724482https://copilots.family/

CoPilots er en app, der samler skilsmissefamilien om barnet. 

Med særlige funktioner til mor, far, bonusmor, bonusfar & bedsteforældre er fokus på at skabe sammenhæng mellem barnets 2 hjem, så både voksne og børn trives i en familie fordelt i flere hjem.
Et komplet sæt værktøjer sikrer samarbejdet og indblikket i barnets liv - uanset hvad uge det er.

CoPilots vision er en lykkelig barndom for børn med 2 hjem.

Følg pressemeddelelser fra CoPilots

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra CoPilots

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum