Esbjerg Kommune

App skal gøre Esbjerg klimaklar

Del

En ny klima- og risikostyringsplan skal sikre Esbjerg mod de klimaforandringer, som kan påvirke by og havn negativt. For at sætte fokus på klimaudfordringerne med hav-, regn- og grundvand lancerer Esbjerg Kommune en ny app, hvor esbjergenserne selv kan se, hvad der sker under forskellige hændelser. Appen lader også brugeren afprøve fælles og egne grønne løsninger virtuelt.

Udover klimahændelser skal appen, Klimaklar Esbjerg, inspirere til at bruge regnvandet som en ressource.
Udover klimahændelser skal appen, Klimaklar Esbjerg, inspirere til at bruge regnvandet som en ressource.

Alle interesserede inviteres til at dykke ned i og komme med input til klima- og risikostyringsplanen for dele af Esbjerg. Planen skal gøre Esbjerg til en by, som er robust og kan håndtere klimaændringerne, som i form af oversvømmelser kan påvirke byen.

Forskellige scenarier med hav-, regn- og grundvand udgør grundlaget i klima- og risikostyringsplanen, og det er de hændelser, som den nye app tager udgangspunkt i.

”Planen skal være med til at identificere de rigtige løsninger, mens appen kan downloades og bruges af alle esbjergensere, som er nysgerrige efter at vide, om vandet kan komme til at udgøre en udfordring, der hvor de bor. Det skal være med til at sætte gang i dialogen om, hvad vi i fællesskab skal prioritere”, siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.

Klimaklar Esbjerg

Appen er klar i Google Play og App Store, hvor den kan hentes ved at søge på Klimaklar Esbjerg. Klimaklar Esbjerg appen fungerer i Esbjerg by, fordi appen udelukkende trækker på data herfra.

Efter den er installeret på en smartphone eller tablet kan Klimaklar Esbjerg bruges til at få en fornemmelse af, hvor vandet vil stå højt under oversvømmelser. Små film introducerer de problemstillinger, som gør sig gældende for Esbjerg, men de peger også på løsninger i forhold til regnvand. Derfor kan appen også bruges til at lege med forskellige klimaløsninger på vejen og på egen grund. Her kan man placere regnbede og regnrender i haven, mens man også kan forsøge sig som byplanlægger med vejbede og -træer.

”På baggrund af planen kan vi se, at opgaven med at sikre byen ikke er noget kommunen kan gøre på egen hånd. Vi skal samarbejde bredt med fx DIN Forsyning, lokale virksomheder og borgere om at finde de løsninger, som giver mening. Store og små initiativer kan være med til at gøre Esbjerg robust, og her kan appen være med til at synliggøre behovet”, siger Karen Sandrini.

Baggrund

Som led i EU’s oversvømmelsesdirektiv er der udpeget 14 områder i Danmark med væsentlig risiko for oversvømmelse, og hvor oversvømmelsen vil være til fare og stor skade med vidtrækkende konsekvenser. 

I 2018 blev dele af Esbjerg føjet til listen, og derfor har Kystdirektoratet bedt Esbjerg Kommune om at lave en risikostyringsplan, som undersøger, hvordan store mængder havvand skal håndteres. I Esbjerg handler planen både om hav-, grund- og regnvand.

Kontakter

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87

Billeder

Udover klimahændelser skal appen, Klimaklar Esbjerg, inspirere til at bruge regnvandet som en ressource.
Udover klimahændelser skal appen, Klimaklar Esbjerg, inspirere til at bruge regnvandet som en ressource.
Download
I appen kan man også forsøge sig som byplanlægger ved at placere vejbede og -træer.
I appen kan man også forsøge sig som byplanlægger ved at placere vejbede og -træer.
Download

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum