ApexBrasil

ApexBrasil tiltrækker flere stakeholdere med københavnsk BIFx-konference

Del
  • Det brasilianske handels- og investeringsfremmeagentur ApexBrasil afholdte en succesfuld udgave af konferencenBrasil Investment Forum Experience (BIFx) i København
  • I forlængelse af konferencen har ApexBrasil holdt møder med forskellige danske stakeholdere for at styrke forretningsforbindelsen mellem Brasilien og Danmark, ligesom agenturet har besøgt Esbjerg Havn

Det brasilianske handels- og investeringsfremmeagentur ApexBrasil har afholdt en københavnsk udgave af Brasil Investment Forum Experience (BIFx). Konferencen har styrket forretnings- og investeringsforbindelserne mellem Danmark og Brasilien med udgangspunkt i infrastruktur – særligt indenfor sanitet – og vedvarende energi. Omkring 70 stakeholdere deltog ved konferencen, og ifølge Lucas Fiuza, Business Director i ApexBrasil, levede BIFx-konferencen i København op til forventningerne.

”Konferencen var en stor succes for ApexBrasil. Vores mission er at ændre opfattelsen af Brasilien. Jeg tror, at det lykkedes med BIFx-konferencen i København, og nu har vi et godt udgangspunkt for at forbedre de i forvejen gode forretnings- og investeringsforbindelser mellem Danmark og Brasilien,” siger Lucas Fiuza, Business Director i ApexBrasil.

Den brasilianske regering har organiseret omfattende reformer og tiltag, der skal modne det brasilianske forretningsmiljø og gøre landet mere attraktivt for udenlandske investorer, herunder danske. BIFx-konferencen i København var et resultat af den udvikling.

”ApexBrasil sigter efter at synliggøre Brasiliens skjulte skatte for de danske og skandinaviske investorer. Brasilien har udviklet sig til at være et marked fyldt med muligheder for bæredygtige forretninger og kan levere de forhold, der skal til for at skabe store investeringsafkast for de udenlandske investorer. ApexBrasil er bragt til verden for at hjælpe med at iværksætte sådanne investeringer,” siger Lucas Fiuza, Business Director i ApexBrasil.

ApexBrasil besøgte også Esbjerg Havn i forbindelse med besøget i Danmark. Havnen er det danske knudepunkt for vindenergi off-shore og har sat driftstandarder for havne over hele verden på grund af den ekspertise, havnen har med at installere, drifte og vedligeholde de faciliteter. ApexBrasil blev budt velkommen af Dennis Jul Pedersen, som er havnedirektør i Esbjerg.

I modsætning til Danmark, som har geografiske begrænsninger i forhold til ledige områder til havvindmøller, fordi Danmark allerede er godt i gang med at etablere havvindmølleparker, findes der i Brasilien stort potentiale for investeringer i fx havvindmøller. Investeringspotentialet er stort med over 60 projekter fordelt på tre forskellige klynger – en i nordøst anført af Pecém Port (hub), et i sydøst anført af Port of Açu og et på sydkysten. Hvis alle projekter bærer frugt, vil Brasilien kunne tilføje op til 132 GW til elnettet.

Ifølge Carlos da Costa, chefrepræsentant ved udenrigsafdelingen i Økonomiministeriet i Brasilien, der også deltog ved BIFx-konferencen i København, er vedvarende energi et vigtigt fokusområde for den brasilianske regering.

”Når det kommer til vedvarende energi, er Brasiliens geografiske placering fordelagtig, og det gør investeringspotentialet inden for sol- og vindenergi stort. Den vedvarende energisektor i Brasilien formår fortsat at tiltrække nye investorer i et sundt tempo, og vi vil glædeligt byde danske investorer velkommen på rejsen,” sagde Carlos da Costatil konferencen.

I 2022 forventes det, at den brasilianske økonomi bliver ved med at vokse som følge af et stærkt privatforbrug og en forøgelse af faste kapitalinvesteringer. Brasilien har en forskelligartet industri og et stort forbrugermarked, foruden at være et vigtigt kommercielt knudepunkt med betydeligt investeringspotentiale. Der er også en konstant forbedring af risikoopfattelsen i den brasilianske økonomi, hvilket gør virksomheder bedre i stand til at rejse ny kapital i landet.

Med succesen ved BIFx-konferencen i København og de efterfølgende forretningsmøder er ApexBrasil sikre på, at forretnings- og investeringsforholdene mellem Brasilien, Danmark og de resterende skandinaviske lande vil vokse sig endnu stærkere.

Nøgleord

Kontakter

ApexBrasils danske PR-bureau, Mindshare/Hill + Knowlton Strategies
Andreas Hedensten
Communications Partner
andreas.hedensten@mindshareworld.com
M: +45 28926494

Vedhæftede filer

Information om ApexBrasil

Det brasilianske handels- og investeringsfremmeagentur ApexBrasil arbejder for at promovere produkter og services fra Brasilien internationalt med ønsket om at tiltrække investeringer til nøglebrancherne i den brasilianske økonomi. Ved at arbejde med både private og offentlige enheder udføres adskillelige kommercielle aktiviteter, der skal udvikle brasilianske virksomheders konkurrenceevne. ApexBrasil støtter de udenlandske investorer, der ønsker at udforske forretningsmulighederne i Brasilien, og er et agentur, der er tilknyttet Udenrigsministeriet i Brasilien.