ApexBrasil

ApexBrasil kommer til Skandinavien for at styrke investerings- og forretningsforholdet mellem Brasilien og Danmark

Del

Det brasilianske handels- og investeringsfremmeagentur, ApexBrasil, tager på rundtur i Skandinavien for at styrke investerings- og forretningsforholdet mellem Brasilien og de tre nordiske lande, Danmark, Norge og Sverige. I Danmark vil ApexBrasil blandt andet være vært for konferencen Brasil Investment Forum Experience, BIFx.

”ApexBrasil ser Danmark som en vigtig partner til at styrke de i forvejen gode forretningsforbindelser og succesrige danske investeringer i Brasilien. Særligt får danske virksomheder i energisektoren et solidt afkast af deres investering i Brasilien. Det skyldes den kontinentale, forretningsvenlige økonomi, der er i en god udvikling med bæredygtig vækst baseret på private investeringer og økonomisk frihed. Udviklingen viser, at vi i Brasilien er åbne for forretninger, og at de danske investorer er mere end velkomne til at komme med på rejsen,” siger Lucas Fiuza, Business Director, ApexBrasil.

Med turen til Skandinavien forventer ApexBrasil at give potentielle skandinaviske investorer informationer om forretningsmiljøet og investeringsmulighederne i Brasilien. Det vil ApexBrasil formidle på BIFx-konferencen, hvor forskellige interessenter fra Danmark er inviteret.

Forud for besøget i Danmark har ApexBrasil identificeret flere relevante brancher, hvor den skandinaviske forretningsekspertise går hånd i hånd med investeringsmulighederne i Brasilien. For Danmark gælder det infrastruktur – særligt indenfor sanitet – og vedvarende energi. Danmarks status som foregangsland indenfor vedvarende energi og bæredygtighed betyder, at det er et særligt højt prioriteret fokusområde ved besøget.

BIFx-konferencen løber af stablen d. 1. september fra kl. 09.30 til 16.30 i Industriens Hus. Konferencen er arrangeret i fællesskab med Den Brasilianske Ambassade og med assistance fra Dansk Industri. Rodrigo de Azeredo Santos, Brasiliens Ambassadør i Danmark, Lucas Fiuza, Business Director i ApexBrasil, og Thomas Bustrup, viceadministrerende direktør i Dansk Industri, er nogle af oplægsholderne ved konferencen.

Konferencen vil give en udførlig gennemgang af den udvikling, forretningsmiljøet i Brasilien har gennemgået; hvad forskellige reformer har haft af indflydelse, og hvordan det stemmer overens med de danske forventninger til grønne investeringer. I forlængelse af konferencen vil ApexBrasil afholde møder med danske interessenter, ligesom de tager på inspirationstur til Esbjerg Havn, der har sat høje driftsstandarder for havne rundt om i verden, især med hensyn til miljø og arbejdsmiljø.

For udenlandske investorer er markedet i Brasilien fuld af muligheder. I 2022 forventes det, at økonomien fortsat vokser i et stabilt tempo drevet af et stærkt privatforbrug og en forøgelse af faste investeringer. De stærke private investeringer og det øgede forbrug som følge af flere beskæftigede betyder, at den brasilianske økonomi indtil nu er vokset mere end G7-landene. For nyligt har regeringen i Brasilien implementeret nye skattelettelser, der skal sætte yderligere skub i den økonomiske udvikling.

APPENDIX:

BIFx – Brasil Investment Forum Experience

Copenhagen Edition – Renewables & Infrastructure

Agenda

09:30-10:00: Registration

10:00-10:20: Welcome remarks

10:20-10:50: Session 2: Keynote Speech: Carlos da Costa – Chief of Brazilian Ministry of Economy’s Office in Washington DC

10:50-11:30: Session 3: From gloom to boom: What do these reforms mean and how do they fitwith the Danish green investment thesis?

11:30-12:30: Session 4:The undiscovered country. Showcase of successful opportunities  

12:30-12:45: Session 5:Cash nexus: Financing for success

12:45-12:50: Closing remarks

12:50-13:50: Lunch Break

13:50-16:30: Business meeting: B2B meeting to be booked with representatives of Brazilian companies and institutions

Link: BIFx - Brasil Investment Forum Experience

Speakers:

Thomas Bustrup, Deputy CEO, Dansk Industri

Rodrigo de Azeredo Santos, Ambassador of Brazil to Denmark

Lucas Fiuza, Business Director, Apex-Brasil

Carlos da Costa, Chief of Brazilian Ministry of Economy's Office in Washington DC

Reik Haahr Müller, Vice-President, Head of Green Energy and Infrastructure of IFU

Larissa Carolina Amorim dos Santos, Undersecretary of Sustainability, Ministry of Infrastructure, Brazil

Diego Antônio Link, Special Advisor, Investment Partnership Program - SPPI, Ministry of Economy of Brazil

Leonardo Euler de Morais, Head of Public Affairs, Vestas Latin America 

Mauro Andrade, Director, Port of Açu

Pedro Vaquer, President, Solatio

Gabriel Ervilha, Head of Investor Relations, Brazilian Development Bank - BNDES

Nøgleord

Kontakter

ApexBrasils danske PR-bureau, Mindshare/Hill + Knowlton Strategies
Andreas Hedensten
Communications Partner
andreas.hedensten@mindshareworld.com
M: +45 28926494

Vedhæftede filer

Information om ApexBrasil

Det brasilianske handels- og investeringsfremmeagentur, ApexBrasil, arbejder for at promovere produkter og services fra Brasilien internationalt med ønsket om at tiltrække investeringer til nøglebrancherne i den brasilianske økonomi. Ved at arbejde med både private og offentlige enheder udføres adskillelige kommercielle aktiviteter, der skal udvikle brasilianske virksomheders konkurrenceevne. ApexBrasil støtter de udenlandske investorer, der ønsker at udforske forretningsmulighederne i Brasilien, og er et agentur, der er tilknyttet Udenrigsministeriet i Brasilien.