Taulov Dry Port A/S

A.P. Møller - Mærsk etablerer deres første lav-emissions lager i Danmark

Del
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port

A.P. Møller- Mærsk annoncerer i dag etableringen af virksomhedens første
lav-emissions lager, som realiseres i partnerskab med Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension. Lageret er en del af Mærsk’ strategi om tilstedeværelse med distributions- og logistikløsninger i Danmark.

”Vi er stolte over at kunne offentliggøre vores første lav-emissions lager i Danmark. Mange af vores kunder har behov for langsigtede partnere, som kan levere logistikløsninger, der kan nedbringe kundernes klimaaftryk. Vores kommende Taulov facilitet får en strategisk placering i et centralt europæisk knudepunkt med havn, motorvej og jernbane, og lageret bliver et nøgle asset i forhold til at skabe en optimeret og fleksibel supply chain for vores kunder” siger Birna Odefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk.

Lageret opføres efter højeste bæredygtige standarder
Det klimaneutrale lager opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard, hvor lageret bliver et lav-emissions lager i driftsfasen i overensstemmelse med Mærsk’ ambitiøse klimamål for dekarbonisering af driften i 2040. Det nyopførte lager på 40.000 m2 - med en option på yderligere 40.000 m2 - får en placering med eksponering direkte til motorvejsnettet og vil dermed blive et vigtigt knudepunkt i Mærsks’ stærke tilstedeværelse i det nord-europæiske marked med stigende efterspørgsel. Lageret på de første 40.000 m2 tages efter planen i brug i 2024.

”Tendensen i markedet og hos vores kunder er, at de i stigende grad efterspørger logistikløsninger, der kan sikre lagerkapacitet, omkostningssikkerhed, synlig placering, fleksibilitet og hurtig adgang til markedet samt nedbringelse af klimaaftrykket. Dette betyder også, at mange af vores kunder efterspørger et partnerskab, der kan tilføre langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger, og ikke kun løsninger, der løser det kortsigtede behov for sikre forsyningskæder, som følge af f.eks. COVID-19”, siger Birna Odefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk.

Mærsk’ emissionsmål indebærer, at udledningen fra deres globale værdikæde inden for kølelogistik skal nedbringes med 90% inden 2030. (Fase 1 og 2).

Taulov Dry Port
Taulov Dry Port ejer både jorden og logistikejendommene. De to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension har siden 2017 realiseret deres mål om at udvikle innovative og bæredygtige lager- og logistikejendomme i et førende transportknudepunkt, hvor grønne løsninger, som f.eks. Danmarks største brintstation, vil understøtte den grønne omstilling af transport- og logistiksektoren. Lagerdomicilerne opføres med bæredygtige energiløsninger, som solcelleanlæg, der ikke kun forsyner de enkelte lejemål med grøn strøm, men som også bliver en bæredygtig energikilde til hele nærområdet.

Mærsk’ lav-emissions lager finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension, og byggeriet opføres efter Mærsk’ specifikationer og design. Der er indgået en 12-årig lejeaftale med mulighed for udvidelse og forlængelse.

Aftalen med A.P. Møller – Mærsk er en meget stor milepæl i udviklingen af Taulov Dry Port og af stor betydning for vores partnerskab.

”Vi er stolte over at bidrage til Mærsk’ bæredygtige supply chain med et nulemissions lager til gavn for deres kunder. Infrastrukturen i området med Fredericia Havn, motorvejsnettet og jernbanenettet gør området til et europæisk multimodalt og grønt transportknudepunkt. Nye bæredygtige løsninger med grøn strøm til vores lagerbyggerier og en kommende brintstation vil være et afgørende asset til forbedringer af klimaaftrykket hos både Mærsk’ og vores kunder”, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

I udviklingen af det klimaneutrale lager indgår nye standarder og teknologi, som betyder, at byggeriet og tilhørende driftsløsninger lever op til standarden for bæredygtigt byggeri. Det er f.eks. solceller på de store tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning af nærområdet.

Udover de direkte driftsrelaterede lav-emissions løsninger som grøn strøm, bliver områdets infrastruktur også indrettet til elektrificering af lastbiler, driftsbiler, private biler, scootere mm. til gavn for en bæredygtig fremtid.

”Det værdifulde partnerskab viser endnu engang, at vi i Danmark går forrest inden for grøn omstilling, og at klima og logistik kan gå hånd-i-hånd. Som Danmarks største ejendomsinvestor har vi sat et ambitiøst mål om at skære 33 procent af udledningerne fra vores danske portefølje inden 2025, og det bliver Mærsk nu en afgørende del af for at skabe langsigtede og bæredygtige afkast til vores 1,4 mio. danske pensionskunder”, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Kontakter

Billeder

Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port
Download
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i  Taulov Dry Port
Pressebillede: Visualisering af Mærsk grønne lager i Taulov Dry Port
Download

Information om Taulov Dry Port A/S

Taulov Dry Port A/S
Taulov Dry Port A/S

7000 Taulov

http://www.taulov-dryport.dk

ADP A/S og PFA A/S indgik i oktober 2017 et joint-venture samarbejde, og de to parter udvikler i fællesskab Taulov Dry Port.

Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter ved Fredericia med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger.

Taulov Dry Port råder over 900.000 m2 byggemodnet erhvervsjord, som udvikles med projektbyggerier og generiske lager- og logistikejendomme.

Følg pressemeddelelser fra Taulov Dry Port A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Taulov Dry Port A/S

Modevirksomheden BESTSELLER udvider logistik-hub med 60.000 m2 i Taulov Dry Port19.5.2022 11:00:08 CEST | Pressemeddelelse

Den danske modekoncern BESTSELLER indgår strategisk aftale med Taulov Dry Port om en markant udvidelse af virksomhedens logistikcenter i Taulov ved Fredericia, som siden starten af 2021 har været et centralt knudepunkt for modekoncernens danske logistikaktiviteter. Med udvidelsen på 60.000 m2 nyopførte lagerenheder kan BESTSELLER se frem til fra foråret 2023 at udvide deres logistikcenter til en samlet lagerkapacitet på mere end 85.000 m2. Taulov Dry Port bliver dermed et strategisk vigtigt logistikknudepunkt for modevirksomheden. Med indgåelse af aftalen får BESTSELLER ét af Danmarks største enkeltstående logistiklejemål på over 85.000 m2 moderne højlager med central beliggenhed i Danmarks transportknudepunkt. Med udvidelsen ønsker BESTSELLER at fremtidssikre sin lagerkapacitet til yderligere vækst og samtidig at understøtte strategien om at forbedre klimaaftrykket i virksomhedens globale logistikaktiviteter. Central beliggenhed tæt på nærmarkeder Behovet for en effektiv logistikkæde

Danmarks største solcelleanlæg på vej i Taulov Dry Port5.5.2022 09:00:25 CEST | Pressemeddelelse

Taulov Dry Ports kæmpemæssige lager- og logistikbygninger bliver snart udnyttet til et fuld-skala solcelleanlæg. Tagfladerne på i alt 200.000 m2 udbygges med et solcelleanlæg svarende til det årlige elforbrug i 4.200 parcelhuse. Anlægget er banebrydende i sin størrelse og viser en ny vej i udviklingen af grøn energi til gavn for samfundets CO2 reduktion. Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere PFA Pension og ADP A/S indfrier nu en del af bæredygtighedsambitionerne og etablerer et nyskabende partnerskab med energiselskabet TOWII Renewables, der er stiftet af EWII og Tokyo Gas, hvor udnyttelsen af de kæmpemæssige tagflader til produktion af grøn energi vil sætte standarden for bæredygtige logistikbyggerier i Danmark. TOWII Renewables vil stå for udbygningen og driften af anlægget, og Taulov Dry Port kan tilbyde deres lejere et bæredygtigt og attraktivt lejekoncept med grøn strøm. 45.000 m2 stort solcelleanlæg på vej Det første projekt bliver etablering af ét af Danmarks største f

Everfuel og Taulov Dry Port etablerer Danmarks største brintstation21.4.2022 10:39:24 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største brintstation vil inden for kort tid blive etableret midt i Danmarks grønne transportknudepunkt. Everfuels nye brintstation får en helt unik placering i, hvad der er kendt som Danmarks logistikcentrum, da store dele af den danske transport- og logistiksektor har konsolideret deres logistikaktiviteter i området. Aftalen mellem Everfuel og Taulov Dry Port A/S understøtter begge parters visioner om at skabe et væsentligt bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren og bidrage til at dekarbonisere Danmarks mest anvendte transportcenter. Brintstationen opføres i Taulov Dry Port uden for Fredericia, hvor parterne ADP A/S og PFA i et joint-venture er godt i gang med at realisere Danmarks grønne og innovative transport- og logistikcenter. Med de første 100.000 m2 nyopførte lager- og logistikdomiciler samt en ny etape på 60.000 m2 undervejs, har Taulov Dry Port tiltrukket nogle af Danmarks mest toneangivende transport- og retailvirksomheder, som netop efterspørger løsni