Esbjerg Kommune

Antallet af unge i uddannelse og beskæftigelse stiger

Del
Der er masser af positiv læsning i Indenrigs- og Sundhedsministeriets nye analyse om unge uden uddannelse eller beskæftigelse. Esbjerg Kommune er nemlig lykkedes med at knække kurven, så antallet af unge, der enten er i uddannelse eller beskæftigelse stiger.
Flere unge mellem 15-24 år er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Flere unge mellem 15-24 år er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune

Der er god grund til smil rundt på kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser, FGU (Forberedende Grunduddannelse) og hos beskæftigelsestilbuddene til de unge i Esbjerg Kommune. Arbejdet med at få flere unge i uddannelse eller beskæftigelse ser nemlig ud til at virke.

I en ny analyse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet fokuseres der på gruppen af unge mellem 15-24 år, der hverken er i uddannelse eller i beskæftigelse og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. Den viser blandt andet, at andelen af unge, der er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune stiger.

Læs hele analysen her.

”Det er fantastisk at se så positiv en udvikling. Der er selvfølgelig mange forklaringer, men der er ingen tvivl om, at en målrettet indsats med at få vores børn godt rustet i folkeskolen, så de tager en ungdomsuddannelse og et godt samarbejde alle parter imellem, gør en stor forskel,” siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget og fortsætter:

”De elever, der har det svært i folkeskolen, har fået flere muligheder for at komme bedst muligt videre, enten i vores spændende Studie10, hvor der bl.a. er særlig fokus på ordblindhed og vores nye Frem10, hvor målet er at blive afklaret og klar til en erhvervsuddannelse. Det er et kanon vigtigt stykke arbejde, der bliver lagt i de her forbindelser og muligheder for vores børn og unge,” siger Diana Mose Olsen.

Med i toppen

Faktisk placerer Esbjerg Kommune sig nu blandt den femtedel af kommunerne, der har den laveste andel unge uden uddannelse eller beskæftigelse i forhold til, hvad man kunne forvente ud fra kommunens rammevilkår.

”Vi ser ikke bare ind i et fald, vi ser også ind i et fald, der er større end forventet, forklarer Jakob Lykke, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget. Der er helt enig i, at det tætte samarbejde skoler, FGU, kommunale beskæftigelsestilbud og ungdomsuddannelser imellem er vigtigt:

”Det er lykkedes os at knytte bånd mellem folkeskolen og erhvervslivet blandt andet via vores fritidsjobindsats og erhvervsplaymakere, som giver vores unge mulighed for at snuse til erhvervslivet tidligt. Ligesom beskæftigelsesindsatsen for vores unge i Vindmøllen og vores Uddannelseshus hjælper de unge, der ikke lige i første omgang er klar til at gå direkte videre fra folkeskolen til job og uddannelse, siger Jakob Lykke.

FAKTA

ANALYSEN

Esbjerg Kommunes andel unge uden uddannelse og beskæftigelse (forventet andel)

2021: 6,7 % (7,3%)

2020: 7,2 % (7,5%)

2019: 7,3 % (8,3%)

2018: 8,1 % (8,3%)

Landsplan:

2021: 6,3 %

2020: 6,4 %

2019: 7,1 %

2018: 7,0 %

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Kontakter

Jakob Lykke, formand Social & Arbejdsmarkedsudvalget, mail: jakly@esbjerg.dk, mobil:
20422649

Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget, mail: diol@esbjerg.dk, mobil: 29432926

Billeder

Flere unge mellem 15-24 år er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Flere unge mellem 15-24 år er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Kæmpe naturprojekt på vej ved Kongeåen28.3.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et historisk stort naturprojekt ved Kongeåen bliver nu til virkelighed. Budgettet er på 100 mio. kr., og finansiering ser ud til at falde på takket være 58 mio. kr. fra EU’s LIFE Fond. Støtten er altafgørende for at kunne forvandle 644 hektar marker og lavbundsjord til et storslået naturområde, der samtidig kan imødegå klimaforandringerne. Naturprojektet er blevet til i et stærkt samarbejde mellem, landbruget, private fonde, Nationalpark Vadehavet, offentlige myndigheder og Esbjerg Kommune.

Politisk tro på en frisk start for Tobakken27.3.2023 11:45:13 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune har netop besluttet ikke at bevilge Tobakken 5,8 mio. kr., som spillestedet har anmodet om for at kunne betale udgifterne og komme fornuftigt igennem 2023. Konsekvensen kan blive, at Tobakkens bestyrelse må indgive konkursbegæring for spillestedet, men den del ligger uden for den politiske beslutning. Esbjerg skal også i fremtiden have et stærkt rytmisk spillested, og der er politisk tro på, at det mål nås bedst ved en frisk start.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum