Transportministeriet

Antallet af ladestandere vokser fortsat på tværs af landet

Del

I andet kvartal af 2022 er antallet af ladestandere steget med 9 procent. Dermed har danskerne nu adgang til 6.550 offentlig tilgængelige ladestandere, der er bredt fordelt landet over.

Stigningen i antallet af ladestandere fortsætter. Alene i andet kvartal er der blevet etableret 398 nye ladestandere i Danmark, hvilket svarer til en stigende på 9 procent forhold til første kvartal af 2022. Dermed har de danske billister nu 6.550 offentligt tilgængelige muligheder for at lade deres elbil landet over.

Ser man nærmere på tallene for, hvor antallet af ladestandere per 1000 indbyggere er højst er det ikke kun storbyerne, der er langt fremme. Frederiksberg Kommune indtager førstepladsen og er tæt efterfulgt af Ærø på en andenplads, hvorefter København, Herlev og Middelfart indtager de efterfølgende tre pladser i top-5.

Der er en kraftig aktivitet i udrulningen af ladeinfrastruktur og salg af el- og plug-in hybridbiler. Derfor er der en generel efterspørgsel på statistik vedrørende ladeinfrastrukturen i alle dele af landet. Transportministeriet vil derfor løbende udarbejde notater om status på ladeinfrastrukturen med udgangspunkt i data leveret af ChargeX Analytics.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum