Transportministeriet

Antallet af ladestandere stiger støt

Del

Den seneste optælling viser, der i september 2021 kom 10 procent flere ladepunkter. Det forbedrer mulighederne for at køre grønt i hele landet, hvor også salget af el- eller hybridbiler stiger.

Ved udgangen af september var hver tiende offentligt tilgængelige ladepunkt helt nyt. Ladeinfrastrukturen er i hastig udvikling for at imødekomme den voksende efterspørgsel på oplademuligheder for stadig flere el- og hybridbiler, der kører på vejene.

- Næsten halvdelen af alle nye biler, der blev indregistreret i september, har behov for en ladestander for at køre grønt. Det er en tyk streg under, at der er et seriøst behov for at opsætte ladestandere overalt i Danmark, så infrastrukturen kan følge med efterspørgslen. De seneste måneders stigning i ladestandere viser heldigvis, at det går stærkt med at sikre bedre muligheder for at oplade, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Der er en kraftig aktivitet i udrulningen af ladeinfrastruktur og salg af el- og plug-in hybridbiler. Derfor er der en generel efterspørgsel på statistik vedrørende ladeinfrastrukturen i alle dele af landet. Transportministeriet vil derfor løbende udarbejde notater om status på ladeinfrastrukturen med udgangspunkt i data leveret af ChargeX Analytics.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum