Beskæftigelsesministeriet

Antallet af kontanthjælpsmodtagere tager et nyt dyk

Del

I december 2018 var der 123.800 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet. Det er det laveste antal i knap otte år. Antallet af kontanthjælpsmodtagere er dermed faldet med 32.700 fuldtidspersoner fra april 2016 til december 2018, når der tages højde for sæsonudsving.

Tallet for personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse fortsætter med at falde. Der var 300 fuldtidspersoner færre i kontanthjælpssystemet i december 2018, end optællingen viste måneden forinden.*

Kigger man på kommuneplan, så viser tallene, at faldet er bredt funderet over hele landet. Langt de fleste kommuner har oplevet et markant fald, og henover årene 2017 og 2018 har det typisk været over 15 pct.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Selv om jeg kun har oplevet fald fra måned til måned i min tid som beskæftigelsesminister, så glæder det mig hver gang, der kommer nye tal. Det er utrolig positivt, at flere kommer væk fra kontanthjælp, og vi skal fortsat arbejde på at få denne positive udvikling til at fortsætte.”

”Januar måned bød på den største jobvækst i ti år, og vi skal udnytte tiderne til at få flere fra kanten af arbejdsmarkedet ind i det arbejdende fællesskab. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet.”

Faldet på 32.700 fuldtidspersoner kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225 timersreglen i april 2016. Kontanthjælpsloftet betyder, at der er en større gevinst ved at tage et arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde.

Tallet for det samlede antal ydelsesmodtagere går ikke længere frem end til november 2018. I perioden fra april 2016 til november 2018 er antallet faldet med 58.500 fuldtidspersoner.

"Vi kan se, at dem, der forlader kontanthjælpssystemet, ikke bare flytter over på andre ydelser. De gode konjunkturer spiller selvfølgelig en væsentlig rolle i den positive udvikling, men jeg er også overbevist om, at regeringens politik har en betydning," siger Troels Lund Poulsen.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn, hvor begge forældre er på kontanthjælp, efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

* Rent statistisk er der tale om et fald på 400 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet fra august 2018 til september 2018, men på grund af efterregistreringer af tallet for august 2018 ses der et fald på 300 fuldtidspersoner i forhold til den seneste opgørelse.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juni 201931.7.2019 13:05:50 CESTPressemeddelelse

Ledigheden steg lidt i juni 2019 med 900 fuldtidspersoner. Det svarer til en ledighed på 104.300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er dermed steget fra 3,7 pct. til 3,8 pct. af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Vi kan se, at ledigheden er steget lidt i juni, men samlet set er den stadig historisk lav. Vi har fortsat en unik chance for at sikre, at endnu flere får en fod ind på arbejdsmarkedet. - Her er et af de vigtigste redskaber for denne regering opkvalificering. Vi ønsker at forbedre mulighederne for efteruddannelse, for har man kvalifikationerne, er man mindre følsom overfor nedgang i økonomien. Det handler for os om at investere i mennesker på den lange bane i stedet for kun at tænke kortsigtet og rekruttere massivt i udlandet. - Samtidig vil vi forbedre arbejdsmiljøet helt generelt, så man trygt og sikkert kan gå på arbejde. Og vi vil sikre, at flygtninge og indvandrere i højere grad arb

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum