Beskæftigelsesministeriet

Antallet af kontanthjælpsmodtagere falder igen

Del

Udviklingen i kontanthjælpstallene fortsætter, og antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med yderligere 900 fuldtidspersoner fra november 2017 til december 2017, når der tages højde for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Fra april 2016 til december 2017 er antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp faldet med 19.600 personer. Det betyder, at der i december 2017 var 136.900 fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet. Faldet udgør 12,5 pct.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at der en økonomisk gevinst ved at komme i arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at de, der kan arbejde, også står til rådighed.

"Det er positivt, at vi kan se kontanthjælpstallene bliver ved med at falde, og vi samtidig kan konstatere, at de ikke bare kommer over på lignende ydelser. Vi har også netop sat ny rekord for beskæftigelsen, og ledigheden er lav. De pæne tal skyldes ikke mindst de gode konjunkturer, men vi kan også konstatere, at regeringens initiativer med kontanthjælpsloft og 225 timers-regel har en effekt," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Når den seneste udvikling i antallet af kontanthjælpsmodtagere sammenholdes med udviklingen i det samlede antal ydelsesmodtagere, kan man alene følge udviklingen frem til november 2017.

Kigger man på antallet af personer på offentlig forsørgelse er det faldet med 33.600 fuldtidspersoner fra april 2016 til november 2017. Faldet skyldes primært færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med 4.000 fuldtidspersoner.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn på kontanthjælp efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt
Tlf.: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum