Lolland Kommune

Antallet af eksportvirksomheder stiger kraftigt på Lolland-Falster

Del

Langt flere virksomheder end tidligere sælger varer og ydelser til udlandet fra virksomhederne på Lolland-Falster. Det seneste år er tallet vokset med 30 procent, eller hvad der svarer til 122 virksomheder.

Der har været kraftig vækst i antallet af virksomheder, der eksporterer i både Lolland og Guldborgsund Kommune. Nye tal viser en vækst på 30 procent i begge kommuner. Det er en udvikling, der har løftet de to kommuner fra under regionsgennemsnittet til over niveauet målt på andelen af virksomheder med eksport.

- Det er rigtig godt at se at langt flere virksomheder, vælger at gå i gang med eksport. Det har aldrig været nemmere at sælge til udlandet og dermed komme ud på markeder, hvor efterspørgslen er meget større. Det kan løfte væksten i vores erhvervsliv, så jeg glæder mig over den meget positive udvikling i vores område, udtaler Holger Schou Rasmussen fra Lolland Kommune.

Også i Guldborgsund Kommune er man glad for den nye udvikling, som kan være med til at trække området ud af nogle af de udfordringer, der har været de seneste år.

- Arbejdspladser er noget af det, der virkelig kan rykke vores kommune i en positiv retning. Og netop eksport er et af de parametre, der er afgørende for væksten. En stærk markedsposition i Tyskland kan jo mangedoble omsætningen. Så at flere er kommet i gang med eksport er bestemt godt nyt og med vores nye acceleratormiljø forventer jeg mig, at den positive udvikling fortsætter, udtaler borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

Tallene kommer fra det nye VækstVilkår 2017. Analysen er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland. Seniorøkonom hos Center for VækstAnalyse, Lill Andersen, ser også meget positive tegn i tallene.

- Der kan godt være udsving i de her tal. Så man skal passe på med tolkningen af en markant udvikling i et enkelt år. Men tallene for Lolland-Falsters eksportører er de mest positive, vi har set i mange år. Og ligger antallet af eksportører på samme høje niveau de kommende år, er det bestemt godt nyt for området. I et samfundsøkonomisk perspektiv er det jo den indtjening og de arbejdspladser, som eksport giver anledning til, der er vigtig. Derfor er det spændende at se, om den øgede aktivitet kan aflæses i udviklingen i eksportværdien de kommende år.

Eksportværdien er ganske vist også steget, men ikke nær så meget som antallet af eksportører. Den ligger i begge kommuner mellem 4,5 og 5 mia. kr. i 2015.

- Det er meget naturligt, at værdien ikke flytter sig så meget, selvom der kommer flere eksportører. Det er de store virksomheder, som fx Nordic Sugar, der driver udviklingen i den samlede eksportværdi. Men det at have taget hul på eksport er et vigtigt skridt for en virksomhed. Har du først taget hul på et marked, er mersalg markant lettere, udtaler Lill Andersen.

I kommunerne ser man eksporttallene som et godt tegn blandt flere.

- Vi har jo et fantastisk godt lokalt erhvervsliv, som er inde i en positiv udviklingen. Ikke kun fordi flere eksporterer, men også jobtallene ser langt bedre ud end tidligere. Det samme gør tilflytningen, så alt i alt fortsætter den positive udvikling for vores område, udtaler John Brædder.

Og også i Lolland Kommune ses der lyst på tingene.

- Det er simpelthen en anden virkelighed, vi arbejder i nu. Der er kommet gang i hjulene med nye virksomheder og flere virksomheder i vækst, og når vi samtidig tænker på, at Femern står for døren, så er der god grund til at se lyst på fremtiden. Vi har fortsat behov for at skabe flere jobs på Lolland, men udgangspunktet er et andet, konstaterer Holger Schou Rasmussen.

VækstVilkår  2017 udkom den 24. august og indeholder 17 analyser. Én for hver af kommunerne i Region Sjælland.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

John BrædderBorgmester, Guldborgsund Kommune

25 18 03 90

Vedhæftede filer

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum