Region Hovedstaden

Anne Skriver rykker ind i Region Hovedstadens øverste ledelse

Del

Regionsrådet i Region Hovedstaden godkendte tirsdag aften, at Anne Skriver Andersen fastansættes i stillingen som koncerndirektør i regionens øverste ledelse og skal med sin kæmpe indsigt i hele sundhedsområdet være med til at udvikle det nære sundhedsvæsen og stå i spidsen for de store hospitalsbyggerier, HR og regional udvikling.

Anne Skriver Andersen - tidligere sundhedsdirektør og konstituteret koncerndirektør træder ind i regionens øverste ledelse.
Anne Skriver Andersen - tidligere sundhedsdirektør og konstituteret koncerndirektør træder ind i regionens øverste ledelse.

Politikerne i Region Hovedstaden har valgt at trække på en af regionens egne erfarne ledere ved besættelsen af stillingen som koncerndirektør i regionens koncerndirektion. Siden juni har 46-årige Anne Skriver Andersen været konstitueret i stillingen. Hun blev hentet i regionens Center for Sundhed, hvor hun siden 2016 har været direktør.

”Anne har som sundhedsdirektør demonstreret en omfattende og kvalificeret indsigt i regionens opgaveområder, og hun er anerkendt som en dygtig leder. Og så kender vi jo Anne som et virkelig ordentligt menneske med en hel fantastisk evne til at skabe relationer og skabe løsninger, som er nødvendigt, når vi skal udvikle sundhedsvæsenet,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Regionsdirektør Jens Gordon Clausen, der sammen med sundhedsfaglig koncerndirektør Dorthe Crüger udgør resten af den tredelte koncerndirektion, glæder sig over, at sundhedsdirektøren har sagt ja til at træde ind i den øverste ledelse. En af de vigtigste opgaver for den nye koncerndirektør bliver udviklingen af det nære sundhedsvæsen.

Hun oversætter strategi til handling

”Jeg er rigtig glad for at byde Anne velkommen i direktionen, og Dorthe og jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med hende. Anne har en stærk faglig profil, stort netværk og kan kombinere strategi og udvikling af politik med et godt blik for ledelse af sundhedsvæsenet. Det er afgørende egenskaber for at kunne skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen over de kommende år, som vi stiler efter for vores patienter,” siger Jens Gordon Clausen.

Anne Skriver Andersen har arbejdet 20 år med udviklingen af sundhedsvæsenet – de seneste 12 år i Region Hovedstaden. De seneste halvandet år har hun haft det tværgående ansvar for koordineringen af regionens COVID-beredskab.

”Håndteringen af COVID har givet mig lyst til at se bredere på opgaverne i regionen. Under COVID oplevede vi jo, at der skulle trækkes på kræfter fra alle hospitaler og administrative stabe. Det er fascinerende at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og det er netop det helhedsorienterede og det tværgående fokus, der skal til, for at vi kan lykkes med at udvikle regionen,” siger Anne Skriver Andersen.

Privat bor Anne Skriver Andersen i Søborg med mand og to børn på hhv. 11 og 15 år. Hun bruger fritiden med familie og venner, og når hun skal slappe af, så gør hun det gerne med madlavning eller strikketøj. Hun løber for at holde sig i form, og rejser gerne så ofte som det er muligt.

 

Fakta – Blå Bog

  • Juni 2021 - Konstitueret koncerndirektør, Region Hovedstaden
  • Juni 2016 - Direktør, Center for Sundhed, Region Hovedstaden
  • Nov. 2010 – juni 2016 - Enhedschef, Region Hovedstaden, Enhed for Hospitalsplanlægning
  • Okt. 2008 – nov. 2010 - Chefkonsulent, Region Hovedstaden, Enheden for hospitals- og   psykiatriplanlægning
  • Sept. 2007 – okt. 2008 - Chefrådgiver, Danske Regioner, Kontoret for Sundhedspolitik
  • Okt. 2001 – sept. 2007 - Konsulent, Amtsrådsforeningen/ Danske Regioner

 Uddannelse og efteruddannelse

  • 2015 – 2011 Påbegyndt Master of Public Governance Region Hovedstadens lederuddannelse: Ledelse af medarbejdere
  • 2008   Mannaz' offentlige projektlederuddannelse
  • 2001   Kandidat fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet

Yderligere info - via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Billeder

Anne Skriver Andersen - tidligere sundhedsdirektør og konstituteret koncerndirektør træder ind i regionens øverste ledelse.
Anne Skriver Andersen - tidligere sundhedsdirektør og konstituteret koncerndirektør træder ind i regionens øverste ledelse.
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sundhedshuse skal tage imod gravide, børn, unge og ældre med kronisk sygdom22.9.2021 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

​Tirsdag godkendte regionsrådet i Region Hovedstaden, hvilke regionale patientgrupper, der skal tilbydes behandling i de nye sundhedshuse i Helsingør og Frederikssund. Gravide, småbørnsfamilier, børn og unge og patienter med kroniske sygdomme kan se frem til at kunne komme til kontrol og ambulant behandling i sundhedshusene og dermed slippe for en længere tur til Nordsjællands Hospital i Hillerød. Samtidig vil sundhedshusene have en akutklinik.

Politikere i Region Hovedstaden lander budget for 2022: 24 mio. kr. ekstra til fødsler og børn2.9.2021 22:56:45 CEST | Pressemeddelelse

​Alle partierne i regionsrådet blev her til aften enige om Region Hovedstadens budget for 2022. Der bliver ingen sparerunder på hospitalerne. Som en del af aftalen afsætter politikerne 24 mio. kr. om året til fødsler og børn; herunder til fødselsforberedelser i mindre hold. Politikerne har også afsat 10 mio. kr. til at nedbringe ventetiderne på behandling for hovedpine og demens.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum