PDH Music

Anne Linnet tager på 'Sange Til Livet' forårstour 2023

Del

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970´erne og er anerkendt som en af landets mest betydningsfulde artister. Hun er udover at være kendt for en stribe af store hits og klassikere mindst lige så kendt for sine ærlige tekster og lyst til at eksperimentere med musikgenrer.

Til foråret kan publikum opleve hende i en intim opsætning i trio-format, når hun kommer rundt i landet og besøger i alt 18 spillesteder.

'Sange Til Livet Touren' starter 30. marts på Teaterbygningen i Køge og slutter 13. maj på Musikhuset i Esbjerg.

Touren er som følger:
30.03 TEATERBYGNINGEN. Køge
31.03 GIMLE. Roskilde
01.04 VIFTEN. Rødovre
05.04 ROTATIONEN, HOLBÆK. Holbæk
13.04 NAKSKOV TEATER. Nakskov
14.04 MANTZIUSLIVE. Birkerød
15.04 STARS. Vordingborg
20.04 KEDELHUSET. Silkeborg
21.04 SVENDBORG TEATER. Svendborg
22.04 BRUNDBY HOTEL. Samsø
28.04 LOUISIANA. Humlebæk
29.04 PAKHUSET I NYKØBING SJÆLLAND. Nykøbing Sj
04.05 MUSIKHUSET AARHUS. Aarhus
05.05 MAGASINET. Odense C
06.05 GLYPTOTEKET. København
11.05 ARKEN. Ishøj
12.05 SKRÅEN I NORDKRAFT. Aalborg
13.05 MUSIKHUSET ESBJERG. Esbjerg

Billetinformation:
Billetsalget starter torsdag 15. december kl. 10.00 via https://www.pdh.dk/tour/anne-linnet/


Pressemeddelelse fra Sony Music om udgivelsen af 'Sange Til Livet' der udkom 4. november 2023:

50 NYE ’SANGE TIL LIVET’ SER DAGENS LYS EFTER ÅRTIER I ANNE LINNETS SANGSKUFFE

Det lyder skørt, når man siger det i dag, men i en lang, lang årrække lå den nu yderst velkendte og elskede Anne Linnet-sang ’Forårsdag’ i en skrivebordsskuffe og bare ventede. Ventede på at finde sit rette hjem. Det samme gør sig gældende for de 50 ’SANGE TIL LIVET’, som Anne Linnet nu hiver frem, efter årtier i sin sangskuffe, og udgiver samlet digitalt og på 4xCD den 4. november 2022.

”’Forårsdag’ skrev jeg, da jeg var ganske ung, og den lå i min skrivebordsskuffe i 18 år. Først lavede jeg Anne Linnet Band, som ikke føltes som det rette sted for sangen at bo, fordi Anne Linnet Band var fest og farver. Efterfølgende kom Marquis de Sade, og der syntes jeg heller ikke, den kunne bo. Det gik slet ikke. Så den lå ligesom bare der, men jeg havde det hele tiden i baghovedet, at jeg var glad for den sang. Og da jeg lavede albummet ’Jeg er jo lige her’, tænkte jeg endelig: Her kan den bo. Her er den i en sammenhæng, der er fin for den”, fortæller Anne Linnet.


Men ’Forårsdag’ er ikke den eneste sang, der har levet en stille tilværelse i en skrivebordsskuffe. Og nu udgiver Anne Linnet ikke bare et, men hele fire album under titlen ’SANGE TIL LIVET’ med 50 ’skuffesange’ fra de seneste 20 år, hvoraf nogle har ligget og puttet sig i skuffen siden 2003, mens andre er skrevet for ganske nylig. Som med ’Forårsdag’ er det sange, der ikke har passet ind nogle steder. Ikke før nu.
”På et tidspunkt gik det op for mig, at der var nogle sange, der igen lå i den skuffe. Nu sender jeg dem ud i verden, de 50 små børn er blevet voksne og skal ud i livet og klare sig selv”, siger Anne Linnet. ” Og nu får de så deres helt eget univers.

Følelser og fællessang
Som projektets titel også antyder, handler sangene om livet. Fra den spæde start til slutningen samt alt det, der kommer indimellem, når liv leves. Fælles for dem er, at de taler til følelserne. Til den længsel et menneske kan have efter et andet menneske, håbet, du bærer med dig gennem livet, afgrunden, du føler, du står ved, når du mister en nær ven, et tæt familiemedlem eller dit livs kærlighed.
”Det er meget følelsesladet. Det er meget skabt af følelser alt sammen, og man kan sagtens sætte sangene på, hvis man har brug for at græde igennem”, fortæller Anne Linnet om de stemnings- og længselsfulde, og for nogles vedkommende nærmest meditative, sange.

”Og jeg tror i virkeligheden, at der efter coronaårene – men også bare i det hele taget – er nogen, der vil have glæde af de her sange. Andre vil forhåbentlig kunne finde noget trøst i dem, da mange af sangene også er sorgbearbejdende på en eller anden måde.”
Men der er også sange til Sankt Hans, til de skiftende årstider, en sang eller to til Danmark, og sange til, når to hjerter smelter sammen til et bryllup. Flere af sangene handler også om tro – og ikke kun den religiøse af slagsen – men den tro, man kan holde andre oppe med. Det er alle sange, der taler til universelle følelser, som de fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet med de op- og nedture, der følger med.
”Vi kunne også kalde det en slags sangbog, der inviterer til fællessang, og det er mit håb, at sangene vil finde vej til private sammenkomster, til højskoler, gymnasier, folkeskoler og kirker, steder, hvor man deler følelser igennem fællessang”, siger Anne Linnet.

Et livsprojekt
Alle sangene står rene og udelukkende akkompagneret af pianist Jesper Bo Hansen, som Anne Linnet har spillet med i mange år. Det giver plads til, at teksterne og deres budskaber kan stå klart frem.

”Teksterne har ikke store produktioner, det er ordene, melodier og harmonierne, der har været vigtigst for mig med de her sange, og jeg er ikke spor bange for langsomme sange. Og så har jeg altid syntes, det var godt at høre andre versioner af mine sange, så jeg håber, at andre kunstnere vil kunne finde inspiration i ’SANGE TIL LIVET’ og evt. lave deres egne versioner af mine sange, så de udvikler sig hen over et forhåbentlig langt liv,” siger Anne Linnet om de 50 forskellige sange på ’SANGE TIL LIVET’, som hun glæder sig til at sende ud i verden efter at have haft dem i skuffen i næsten to årtier.”

”Det er et livsprojekt, det er det. Men det er først inden for de senere år, jeg har tænkt, at nu ser jeg lige, hvad der ligger i gemmerne og ser, om det er noget, andre mennesker kunne have glæde af. Og det, tror jeg faktisk, det er”, fortæller hun.
”Det er helt klart noget andet, end det jeg ellers udgiver. For mig har det, med de her 50 sange, været fantastisk at dykke ned i sangene og opdage, at der er en sammenhæng mellem dem. Den ene sang kommenterer på en anden, og en tredje sang uddyber dele af den fjerde. Det her er et værk, hvor sangene fletter ind i hinanden, både meningsmæssigt og musikalsk, og jeg tror ikke en udgivelse af denne karakter er set før,” fortæller Anne Linnet, som har skrevet og komponeret sange, siden hun var barn.

Kontakter

Billeder

Links

Information om PDH Music

PDH Music
PDH Music
Frederiksberg Allé 3
1790 København V

+45 33 11 22 00https://www.pdh.dk/

PDH Music er et af Danmarks førende bookingbureauer med en lang række af Danmarks største artister og entertainere. Book artisten, foredragsholderen eller komikeren til dit arrangement hos os.

Følg pressemeddelelser fra PDH Music

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PDH Music

The Sandmen tager på Forårs Tour25.1.2023 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Live koncerter er omdrejningspunktet i Sandmens karriere og rent brændstof til den motor der har drevet Sandmen frem på vejene siden dag nr. 1. Der er spritnyt musik med på forårsturen i form af 3-4 nye sange fra det kommende album. De spiller naturligvis både det gamle og det nye materiale, og selvfølgelig også numre fra det seneste anmelderroste Himmelstormer album. Med et hav af pladeudgivelser og koncerter bag sig, fremstår Sandmen stadig som et kompromisløst, hårdtarbejdende, groovy og melodiøst band, med en direkte fremtoning af ren rock'n'roll. Glæd dig til en aften med det legendariske band. Se tourplan herunder, og køb din billet via: https://pdh.dk/tour/the-sandmen/ 31.03 KARROSSERIFABRIKKEN. Helsingør 01.04 TEATERBYGNINGEN. Køge 14.04 AMAGER BIO. Amager 15.04 TRAIN. Aarhus 20.04 SØNDERBORGHUS. Sønderborg 21.04 TØJHUSET. Fredericia 22.04 STARS. Vordingborg 27.04 PLATFORM K. Horsens 28.04 SKRÅEN I NORDKRAFT. Aalborg 05.05 MANTZIUSLIVE. Birkerød 06.05 GIMLE. Roskilde 12.05 TOBA

Fräulein på tour fra februar 202320.12.2022 10:01:00 CET | Pressemeddelelse

Anna, Emil og Jeppe mødte hinanden i Odense for 6 år siden og fandt ud af at de var skabt for hinanden. Den kreative energi i deres nye venskab blev dog først rigtigt forløst på en efterfølgende sommerhustur, der endte med at definere deres fremtid. Her transformeredes deres entrepenante ego´er fra at løbe i hver sin retning som tre vilde heste til at løbe sammen i et spand med producer Ole B Meyer bag tøjlerne. De gik fra misundelse til respekt for hinanden og omdirigerede deres respektive styrker til fælleskabet og i løbet af kort tid skrev de 10 sange. Med grænserne frigjort blev det efterfølgende til 100 sange i løbet af et år. Bandet bestående af de tre gode venner har vundet konkurrencer, som både Jelling Festival og Tinderbox var afsender på, hvor både jury og publikum gav majoriteten af stemmerne til trioen. Sammen med Ole, der senest har produceret Jung, er trioen i gang med at indspille deres kommende album, og har samtidig fået sat navn på deres udtryk. Med energien og melod

Blæst annoncerer ekstrakoncert i Store VEGA lørdag 4. marts20.12.2022 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Første koncert som oprindeligt skulle spilles i aften tirsdag d. 20 december, er for længst udsolgt, og senere flyttet til fredag 3. marts. Blæst har på mange måder taget Danmark med storm i 2022 med hits ’Lad Mig Gå’, ’Sover Du Nu’, P3s Ugens Uundgåelige ’Ego’ og ej at forglemme kæmpehittet ’Juice’, som også modtog P3 Guld Lytterhittet. EP’en ’Stiv Kuling’ med samtlige netop nævnte hits blev udgivet i september og var længe et af de mest streamede værker i Danmark ligesom det er fremhævet på flere mediers lister over Årets Album. Under årets Roskilde Festival slog bandet alle rekorder for de famøse warm-up days da op mod 20.000 gæster var trukket til den lille Rising Stage en tirsdag aften. Med besøg på stort set samtlige danske festivaler over sommeren samt en lang og næsten totalt udsolgt efterårstour, som lige inden tourstart måtte aflyses, har Blæst været allestedsnærværende i år. 3 + 4 marts 2023 er Blæst endelig tilbage på scenen og hjemme hos publikum igen, når de giver to konc

SIGNE SVENDSEN ANNONCERER STOR FORÅRSTURNÉ MED ET AF ÅRETS BEDSTE ALBUM16.12.2022 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Politiken har netop kåret hendes nye album som én af årets 10 bedste plader, og nu annoncerer Signe Svendsen en omfattede forårsturné. Oplev hende i hele det ganske danske land til aftener i drømmernes og de stædigt elskendes tegn. ❤️❤️❤️❤️❤️ Politiken - ”Den smukke titelsang lyder som et snigerhit” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Fyens Stiftstidende - ”Hvem Vil Ikke Elskes Igen har ingen svage sange. Kun stærke og virkelig stærke” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Nordjyske - ”…en stærk kandidat til årets dansksprogede album” ⭐️⭐️⭐️⭐️ GAFFA - “…rummer en forunderlig autenticitet, en særegen ro" ⭐️⭐️⭐️⭐️ Jyllands-Posten - “Et smukt, poetisk værk” Med Hvem Vil Ikke Elskes Igen viser Signe Svendsen bedre end nogensinde før sin magiske evne til at gøre det ensomme og sårbare til noget, vi kan være fælles om, når hun dykker ned i mørket og kærlighedens vildveje med en særegen autenticitet. Albummet er af Politiken netop blevet kåret til et af årets 10 bedste, hvor Kim Skotte blandt andet skriver: ”…et kollektivt kvindeportræt med ma

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum