Anne-Grethe Bjarup Riis’ personlige film til sin søn om hans kræftsygdom.

Del

Gilbert var kun 8 år, da han fik leukæmi, men først nu seks år senere, deler Anne-Grethe Bjarup Riis sine private optagelser af sin søn. Vi følger Gilbert og hans families kamp for at holde fast i håbet under den lange og livstruende behandling i den rørende dokumentar. På DRTV og DR1 søndag 19. september kl 20.00.

Anne-Grethe Bjarup Riis’ dengang 8-årige søn har i lang tid forfærdeligt ondt i ryggen. Måske skyldes det bare et uheld på rutsjebanen i skolegården, men en blodprøve afslører at Gilbert er syg af kræft og har leukæmi. Allerede i perioden op til diagnosen filmer Anne-Grethe sin søn med sin mobiltelefon, akkurat som andre forældre filmer deres børn i hverdagen og ved særlige lejligheder. Men nu tager optagelserne en anden drejning.

Ved at insistere på, at Gilbert en dag skal kunne se tilbage på denne umenneskelige periode i sit liv, fortsætter Anne-Grethe med at filme ham, og følger hans op- og nedture i det lange opslidende behandlingsforløb på to et halvt år.

Dokumentaren ´Til Gilbert fra mor´ er baseret på Anne-Grethe Bjarup Riis’ over 100 timers private optagelser, hvor hun på nærmeste hold, som både mor og filmskaber, følger sin søns kamp 24 timer i døgnet. Gilbert er flere gange tæt på at dø af bivirkningerne ved kemobehandlingen.

I dokumentaren møder vi også Gilberts nærmeste familie, der helt uforberedte forsøger at takle sygdommen og deres fælles livskrise. Men midt i alt det mørke, lyser et stærkt budskab om, at vi skal rejse os igen og igen. Livet skal hyldes og leves, og vi skal give de mørke tanker baghjul med livsgnist, kærlighed, håb og en tro på at Gilbert bliver rask igen.

Da Anne-Grethe i 2015 begyndte at filme sin søn vidste hun ikke om optagelserne nogensinde skulle offentliggøres. Men nu da Gilbert er helt rask, har hun færdiggjort sin vigtige og vedkommende film til både ham, og til alle danskere, i samarbejde med DR og det kreative hold: klipper Charlotte Munch Bengtsen, lyddesigner Peter Albrechtsen, komponist Jonas Struck samt producer og ægtemand Bo Mortensen. Dokumentaren på 58 minutter er produceret med støtte fra Egmont Fonden.

Programtekst ´Til Gilbert fra mor´

Anne-Grethe Bjarup Riis’ personlige film til sin søn om hans kræftsygdom.

Anne-Grethe filmer sin 8-årige søn, akkurat som andre familier filmer deres børn. Men da Gilbert bliver syg skifter optagelserne karakter. Ved at insistere på, at Gilbert en dag skal kunne se tilbage på en lang og livstruende periode i sit liv, fortsætter Anne-Grethe med at filme ham og hans nærmestes forsøg på at takle sygdommen. Livet er sat på stand by, men det skal stadig leves med kærlighed, livsgnist og tro på at Gilbert bliver rask igen.

Dokumentar fra 2021. Varighed 58 minutter. På DRTV og DR1 søndag 19. september kl 20.00.

Om Anne-Grethe Bjarup Riis

Skuespiller, instruktør og forfatter. Flere roller på teater, film og tv. Instruktør på tre spillefilm, med premiere på ´Hvidsten Gruppen 2 – De efterladte´ senere i 2021. Forfatter til fire romaner, hvor den seneste ´I Guds rige´, der også fortæller om Gilberts sygdom samt Anne-Grethes egen barndomshistorie, udkom i 2020.

 

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Trailer

Kontakter

Anne-Grethe Bjarup Riis: ag@bjarupriis.dk, 2364 9232

Bo Mortensen: bo@mortensen.com, 2075 0233

Billeder

Information om Mortensen Riis

Mortensen Riis
Willemoesgade 45
2100 København Ø

20750233

Følg pressemeddelelser fra Mortensen Riis

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.