Sparta Atletik og Løb

Anna Holm udsætter OL-kvalifikation

Del

OL-maratonløberen Anna Holm, Sparta, kommer tidligst til OL i Paris 2024. Bornholmeren er i lykkelige omstændigheder og venter barn sammen med sin svenske kæreste Victor Velin Larsson

Anna Holm i aktion ved CPH Half i 2017. (Foto: Sparta)
Anna Holm i aktion ved CPH Half i 2017. (Foto: Sparta)

"OL i Tokyo bliver naturligvis ikke aktuelt, men heldigvis er der god tid til OL i Paris, siger Anna Holm.

Spartaløberen havde ellers sat træningen efter OL i Tokyo, men til Copenhagen Half Marathon i slutningen af september, hvor hun var 51 sekunder fra EM-kravet, føltes hverken selve konkurrencen eller træningen efterfølgende helt, som den burde. 

- Jeg var utrolig træt, og efter løbet var det som om, jeg ikke kunne restituere. Jeg blev bare mere og mere træt. Det stod på i lidt tid, indtil jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Det var en stor og dejlig overraskelse, og så gav det hele mening, siger den 31-årige bornholmer.

Anna Holm er halvvejs i graviditeten og venter en pige først i juni. Hun håber, at hun ligesom så mange andre kvindelige atleter kan vende endnu stærkere tilbage.

- Jeg løbetræner stadig. Det foregår i et meget roligt tempo og med nedsat distance. Jeg nyder også at aqua-jogge (red. løbetræning i vand) og svømme, fordi kroppen i vandet føles mere fri end på landjorden, siger langdistanceløberen, der allerede har lagt planer med sin træner Christian Friis for, hvordan hun kommer i gang efter fødslen. 

- Jeg håber at kunne starte op med en crosssæson i 2020, hvor der er EM i cross i december. I marts 2020 er der VM i cross i Australien, og her kunne det være fantastisk at være en del af et dansk kvindehold, siger Anna Holm.

Spartatræner Christian Friis er klar til sammen med klubben at bakke op om at få maratonløberen, der har løbet 2.33.02 på distancen, hurtigt tilbage i god form igen. 

- Anna har viljen og lysten, og hun ved, hvad det kræver af træning at komme tilbage i form, siger Christian Friis, der har levet af at være professionel træner i USA og træner langdistance-løberne i Sparta.. 

Anna Holm forventer at tilbringe størstedelen af sin barsel på Bornholm, hvor der er optimale betingelser for at træne. 

- Jeg ved jo ikke, hvordan min krop reagerer. Jeg glæder mig til at blive forældre sammen med min kæreste, men jeg er også opsat på at vende tilbage til løb efter fødslen, siger Anna Holm.

Kontakter

Billeder

Anna Holm i aktion ved CPH Half i 2017. (Foto: Sparta)
Anna Holm i aktion ved CPH Half i 2017. (Foto: Sparta)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum