Betty Nansen TeatretBetty Nansen Teatret

Anmelderrost doom metal-band indtager Betty Nansen Teatret med gru og growl til iscenesat koncert

Del
Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival går sammen om at skabe en unik koncertoplevelse, når den danske doom metal-kvintet Konvent optræder i scenografien til Iliaden den 15. april.
Kovent
Kovent

To af landets mest progressive kulturinstitutioner går sammen om at skabe en blodig, growlende og monstrøs teateraften, når Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival 15. april præsenterer den anmelderroste danske dødsmetal-kvintet Konvent i den ramponerede slagtehal, der udgør scenografien til Iliaden.  

Med krydsningen præsenterer Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival en unik koncertoplevelse, hvor musik og teater støder sammen i nye, uforudsigelige møder. Det fortæller instruktør Amanda Ginman, der iscenesætter oplevelsen: 

“Jeg håber at skabe et nyt møde mellem teater og koncert – en undersøgelse, et ritual og en samtale, der går på tværs af kunstarter.” 

Det københavnske death doom-band Konvent udgav i 2020 albumdebuten "Puritan Masochism", der afslørede en stor international klasse, og bandet udvidede både repertoire og fanbase med opfølgeren “Call Down the Sun” fra 2022. 

Publikum kan se frem til en koncertoplevelse, de aldrig har oplevet før, lover bandet. 

“Scenografi, kostumer, iscenesættelse og musikken kommer til at nå helt nye højder, og vi glæder os til at give publikum en uforglemmelig oplevelse, der er helt anderledes end den, de plejer at få ude på spillestederne,” siger bandet. 

Spontan energi i intim ramme
Koncerten er den fjerde i rækken af iscenesatte koncerter skabt i samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival. Tidligere koncerter tæller Bisse, Iris Gold og When Saints Go Machine. 

“Musik i teatrets rum er altid magisk, men med dette samarbejde begiver vi os ud i noget mere uforudsigeligt, hvor noget helt nyt kan opstå. Det er aldrig til at vide, hvad der sker, når den spontane energi fra livemusikken møder teatrets intimitet,” siger Betty Nansen Teatrets teaterdirektør, Elisa Kragerup. 

Roskilde Festival har to gange tidligere lagt græstæppe til Konvents langsomme og tunge dødsmetal, og det er langtfra kun de indre dæmoner, der slipper fri, når Konvent indgyder til djævleuddrivelse på Betty Nansen Teatret. 

“Der sker noget virkelig spændende, når man sætter kunstarter sammen på tværs, som vi gør i dette samarbejde. Det er også noget, vi altid tilstræber os på festivalen; at låse op for nye perspektiver i kunsten og i det, som kunsten kan fortælle os,” siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén. 

Praktisk info
Betty X Roskilde: Konvent Iscenesat
Betty Nansen Teatret
Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C
Lørdag den 15. april klokken 21.00. Dørene åbner klokken 20.00
Billetter: 115 – 160 kroner inkl. gebyr, via www.bettynansen.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kovent
Kovent
Download
Konvent
Konvent
Download
Scenografien til Iliaden
Scenografien til Iliaden
Download

Links

Information om Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret
Betty Nansen Teatret
Asgårdsvej 2
1811 Frederiksberg C

https://www.bettynansen.dk/

VORES BETTY ER ALLES TEATER. På Betty er der fortællinger om liv. Fortællinger til alle os, der elsker ord, pauser, scener, kærlighed og vilde kostumer.

Følg pressemeddelelser fra Betty Nansen Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Betty Nansen Teatret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum